Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Nyitva tartó teraszos éttermek, büfék a Tisza-tónál

Galkó-Fenyves Barbara
·
2021. április 30.
Nyitva tartó teraszos éttermek, büfék a Tisza-tónál

Kinyitottak a teraszok a Tisza-tónál is

Április 24-től az eddig nyitva tartó és újonnan kinyitott éttermek, büfék, cukrászdák teraszain már helyben is elfogyaszthatjuk a finomabbnál-finomabb ételeket, sütiket a Tisza-tónál is. Bringázás vagy sétálás közben jól esik egy frissítő ital vagy egy finom meleg ebéd. De persze édességből és fagyiból is választhatunk. Össze gyűjtöttük, hogy pontosan mely teraszos éttermek, büfék és cukrászdák nyitottak ki hét végén a Tisza-tónál.

FONTOS!

A teraszon fogyasztó vendégek számára nem kötelező a maszk használata, de az üzletben illetve a mosdó használatához kötelező a maszk viselés és az üzlethelyiségben továbbra is tilos a fogyasztás.

Tiszafüred-teraszos éttermek, büfék, cukrászdák

A Tisza-tó fővárosában eddig is számos étterem vállalt elvitelre vagy háthoz szállításra ételek elkészítését, de most még több hely nyitott meg. A körforgalomnál található Molnár Vendéglő étlapján főleg  menüket találunk, melyet már helyben is el lehet fogyasztani. Öreg Halász Étterem, vendéglő változatlan nyitva tartással, dél előtt 10 órától este 8 óráig várja a teraszon vendégeit.

A 33-as főút mellett található Patkós Csárda, Motel is megnyitotta teraszát, ahol az első napon betyárok várták az éhes kirándulókat.

Ha finom hamburgerre vagy pizzára vágytok, akkor a Tortilla’s Bistorant, street food, pizzéria és a Fapuma Street Food, büfé vár Titeket.

A NOPARA Gyógysertár Sörfőzde és Bisztró is újdonságokkal várja vendégeit, ugyanis alkoholmentes söröket is lehet már náluk kóstolni 2 féle ízben.

Sütemény és fagyi nélkül sem maradunk Tiszafüreden, ugyanis nyitva van a főút mellett a Karamell Fagyizó és Cukrászda.

Tiszaörvény-teraszos éttermek, büfék

Az egyik legjobb biciklis megálló A STÉG Szabadidőközpont és Halsütöde is kinyitott. Hét végén a legjobb helyek, közvetlen a víz mellett található asztalok hamar megtelnek. Újdonsággal is készültek, mégpedig a Selfie kávéval. Kérhetjük kedvenc kávénkat egy jól sikerült selfie-vel magunkról, amit el kell küldeni a büfé baristájának. Ezután a képet ételszínezékkel rányomtatják a kávé-, forró csokoládé habra és máris kész az egyedi kávé.

Április 30-án megnyit az egyik legkedveltebb Tisza-tavi halfalatozó is, a Hello Hal. Májusban hétvégente (péntek-szombat-vasárnap), júniustól minden nap nyitva tartanak.

Április 24-től a Hableány Hotel és Étterem minden nap: 11:00-21:00-óráig terasszal és kibővülő kerthelyiséggel várja a most már helyben fogyasztó vendégeit.

Poroszló-teraszos éttermek és cukrászdák

Poroszlón 1-2 kivétellel szinte az összes étterem és cukrászda kinyitott. Az Aranyosidombi Udvarház étterem terasza és kerthelyisége is nyitva áll, de a helyszűke miatt  asztalfoglalás ajánlott: +36 363 53285

Imádjuk a Fehér Amúr Halászcsárda  nagy teraszát, mert pazar innen a kilátás. Viszont itt is érdemes inkább előre asztalt foglalni: +36 70 772 2698.

“A legendás” Füzes Sajtműhely hosszú idő után végre újra üzembe helyezte Reggeliző és tejivó vendéglátó egységüket, ahol szombaton a terasz is kinyitott.

Nyitva van még a Ladik Halászcsárda, étterem,Tisza-tó Bisztró és Pizzéria, a Kormorán Étterem és Panzió is.

Ha édességre vágyunk, akkor nem szabad kihagyni a Sarokház Cukrászda, fagyizó finom főzött fagylaltjait vagy a Poroszlói Rétesház frissen készül réteseit.

A strandnál kinyitott a Nádas Büfé. Megújult külsővel, de a jól megszokott kedvenc ízeikkel várják a vendégeket.

Sarud

Megnyitott a Tisza-tó legújabb étterme is, a Sulyom Tájétterem, vendéglő is. A helyi alapanyagokra épülő bisztrónál is érdemes előre foglalni: +36 70 5299 229.

Tiszaderzs

Új Horgászbüfé nyílt Tiszaderzsen a Kárász Kikötő szomszédságában, ahol hideg és meleg ételek, frissítők elfogyasztásán kívül kerékpárkölcsönzés és szerviz is elérhető.

Tiszanána

A Tisza-tó legnyugisabb szabadstrandjának büféje,  a Dinnyéshát Büfé – Tiszanána is várja hűtött üdítőkkel, nasik, sörök és rövid italok nagy választékával, valamint elősütött ételekkel az oda látogatókat.

Kisköre-teraszos éttermek, büfék

Kiskörén egy büfé és egy étterem nyitott ki. A Kagyló Büfé és Söröző, pizzéria kínálatában üdítők, pizzák, gyrosok és hamburgerek szerepelnek, míg az  Ezüst Horgony Étterem főleg frissensülteket kínál.

Abádszalók

Május 1-én nyit a sokak által kedvelt Lilaakác Kisvendéglő is. Itt a kerthelyiségben biztosítanak helyben fogyasztás, amit egy, az épülettel egyidős lilaakác tesz hangulatosabbá.

Tiszacsege

A rév mellett található Tiszacsegei Halászcsárda már szombattól várta vendégeit. A halászcsárda mellett felállított sátorban minden nap 11 órától este 7 óráig várják a halas ételeket kedvelő vendégeket.

Kunmadaras

Ferdinánd Bisztró, vendéglő ismét megnyitotta a bisztró teraszát, ahol főtt ételekkel, kovászos pizzákkal, süteményekkel várják vendégeiket.

Berekfürdő

A Park Étterem eddig is üzemelt, de április 24-től új étlappal és élő zongoraszóval várja igényes, nagy teraszán a Berekfürdőre látogatókat.

Hortobágy

Most már minden hét végén, szombat és vasárnap  11:00 órától nyitva van a Hortobágyi Csárda is, hét közben pedig továbbra is menüt kínálnak kiszállításra.