Welovetiszato
Welovetiszato

STÉG Szabadidőközpont és Halsütöde – Tiszaörvény

STÉG Szabadidőközpont és Halsütöde: az egyik legjobb Tisza-tavi megálló

Mintha nem is a Tisza-tónál lennénk, annyira kilóg a sok megfáradt, szocreál büfésor közül a STÉG Szabadidőközpont és Halsütöde. Az egyik legjobb tipp, ha körbe akarjátok tekerni a tavat bringával, vagy kikötnétek hajóval, kajakkal, kenuval, de akkor is érdemes betérni, ha csak egy Tiszafüred-Tiszaörvény séta van betervezve a gáton.

Ellenben nem szerencsés autóval érkezni a STÉG-hez a gáton keresztül, mert csak korlátozott számú autóparkoló áll rendelkezésre, a nyári gyalogos-lovas és kerékpáros forgalomban nagyon elővigyázatosan kell ki és beállni a keskeny töltésen.

Kerékpárral érkezőknek viszont bőséges bringatámasz van telepítve, bár csúcsidőszakban olykor ez is teljesen megtelik. 3-4 hajó parttal párhuzamos kikötéséhez elegendő móló áll rendelkezésre, a vízről érkezőknek.

STÉG Szabadidőközpont és Halsütöde kínálat:

A STÉG ideális a kisgyerekkel érkezők számára: a játszótér a nyáron forgalmas gáttól hátrébb, alacsony kerítéssel védett területen van. A jól felszerelt és árnyékolt játszóteret bármelyik környékbeli település megirigyelhetné. A játszótér mellett női és férfi mosdó, kézmosó található.

Az étel és italválaszték hasonló a többi helyhez, sem különleges ételt, sem kiemelkedően jó fogást nem tudunk említeni, de éhen nem maradunk. Lángosban nem erősek, ahogy desszertben sem, de sült halat, fish and chips-et érdemes bedobni. A bor és sörválaszték szintén nem nagy és már várjuk azt a pillanatot, amikor végre egy vendéglátó helyen tisztességes fehérből és rozéből csinálják a fröccsöt. Az antialkoholistáknak, illetve kisgyerekeseknek viszont jó hír, hogy van háziszörp (kézműves… ?).

A vízparti stégről és a fenti teraszról egyaránt pazar a kilátás, simán el lehet üldögélni akár órákat is sörözgetve, beszélgetve (a fröccsöt a gyenge borbálaszték miatt nem ajánljuk). A segítőkész személyzet pörgeti a rendeléseket, de előfordul, hogy egy-egy nagyobb társaság esetén beragadunk az üvegablak elé, ami 40 fokban nem kellemes.

A tavalyi év vívmánya, hogy lehet bérelni SUP-ot, igaz borsos áron, de amíg két km-en belül máshol nem lehet, addig ez az ár fizetendő. További extra a mobiltöltő állomás és a kerékpár pumpa, mindkettő minimál beruházás, nem is értjük, máshol miért nincs.

A hely jó, a koncepció jó, sok mindenre és mindenkire figyelnek, de az enni és innivaló átlagos, de inkább átlag alatti. Gyerekekkel érkezőknek megváltás, máshol még egy gyerekszék sincs.

Nyitva tartás:

  • Szezonban hétfőtől vasárnapig 8.00-tól 22.00-ig

Fizetés:

  • készpénz
  • A bankkártyás és mobilfizetést a MasterCard biztosítja.

 

 

STÉG Szabadidőközpont és Halsütöde elérhetőségek:

W: www.stegfood.hu

E:

M: +36 70 420 3332

C: Tiszaörvény, Tiszaikertsor út 9.

F: www.facebook.com/stegszabadidokozpont