Welovetiszato
Welovetiszato

Poroszlói Rétesház – Poroszló

A Poroszlói Rétesház, medvehagymás betyárbatyu és a forró rétesek lelőhelye

A főút melletti épület az útról nézve nem túl bíztató, pedig a Poroszlói Rétesház udvara mint egy mini skanzen: régi népi játékok, használati tárgyak, öreg kút és fák vesznek körbe minket. Bent pedig sül a rétes, a betyárbatyu és a pogácsa. Ha kikértük a rendelésünket, kár le is ülhetünk a kertben a padokra vagy akár a fűre, de természetesen el is vihetjük a finomságokat.

A frissen készül rétesek között van meggyes, mákos, túrós és a túrósnak többféle (barackos, nutellás) változata. Olykor sütnek különlegesebb réteseket is, pl ősszel tökös-mákos rétest vagy káposztásat. Kedvencünk azonban a betyárbatyu, egy pogácsára hasonlító, méretes nasi, amelyből a tavaszi medvehagymás a legfinomabb.

Mivel közel van a Tisza-tavi Ökocentrumhoz, érdemes összekötni a látogatást egy jó rétesezéssel. Nem fogunk csalódni és még jól is lakunk :). Bár a konyhában mindig nagy a sürgés-forgás, egy jó szó mindenkinek jut. Nyáron azonban ne akarjuk kitudakolni a réteskészítés minden csínját-bínját, mert hatalmas tömegre kell számítanunk, akik megpillantva a főút mellé kirakott “Friss rétes” táblát szinte biztosan betérnek.

Fizetés

készpénz

Poroszlói Rétesház nyitva tartás:

  • Szeptember 1-től csütörtök-vasárnap napokon 10.00-17.00 között

Elérhetőségek:

W: –

E: krusper@freemail.hu

M: +36 70 555 1742

C: 3388. Poroszló, Kossuth Lajos út 59.

F: facebook.com/poroszlói rétesház

Parkolás: a porta előtt, korlátozott számban

 

Poroszlói rétesház túrós rétes