Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Dinnyéshát Büfé – Tiszanána, szabadstrand

A Tisza-tó legnyugisabb szabadstrandjának büféje a Dinnyéshát Büfé

Tiszanánától mintegy 5 km-re található üdülőterületen, Tiszanána-Dinnyéshát résznél, csendes környezetben, a gát mentett oldalán található a Dinnyéshát Büfé. Tiszanána szabadstrand bejáratánál található büfében hűtött üdítők, nasik, sörök és rövid italok nagy választéka kapható, valamint elősütött ételekkel várják az oda látogatókat. 

Strandolók, biciklisek kedvelt megálló helye a büfé.

Dinnyésháti Álom Part – Tiszanána szabadstrand

Egy igazi kis ékszerdoboz Tiszanána szabadstrandja. A hely szépségét az élő és holt Tisza találkozása és a kis szigetek, félszigetek váltakozása adja. A nyugodt vizű, lassan mélyülő, homokos, partszakaszon kisgyermekes családok is biztonságosan strandolhatnak. A part egy része a nap nagyobb részében a közvetlenül vízparton álló fáknak köszönhetően árnyékban van. A szabadstrand területén kifejezetten sok az árnyékos terület. Kisgyerekkel érkezők számára is ideális helyszín.

A mosdó a Dinnyéshát Büfé épületében található.

A tiszanánai szabadstrandnál lehetőség van kajak és kenu, valamint kerékpár kölcsönzésre is.

Dinnyésháti Csónakkikötő – Tiszanána

Tiszanána szabadstrand mellett található Tiszanána kikötője, a Dinnyésháti Csónakkikötő. A kikötő a Tisza-tó egyik legszebb létesítménye, mivel közvetlenül a folyó fő medre mellett, de attól kis csatornákkal elválasztva található. A halászcsónakok, kis motorosok mellett azoknak a nagyobb hajóknak is ideális bázisa lehet, amelyeket nem csak a nagy vízfelületeken, hanem a folyón is szeretnének használni. Az Abádszalóki- és a Sarudi-medence közelsége ugyanakkor a tavi körülmények közötti hajózást is könnyen lehetővé teszi.

További info: Dinnyésháti Csónakkikötő

Nyitva tartás:

  • Nyári szezonban hétfőtől vasárnapig 8.30-16.00

Dinnyéshát Büfé elérhetőség:

C: 3385 Tiszanána-Dinnyéshát, Tisza-part