Welovetiszato
Welovetiszato

Fehér Amúr Halászcsárda – Poroszló

A tisza-tavi halételek specialistája: Fehér Amúr Halászcsárda

“A híd lábánál!” – gyakran csak ennyit kell mondani és mindenki tudja, hogy a Tisza-tó egyik legismertebb (ha nem a…) halászcsárdájáról van szó. A Fehér Amúr Halászcsárda közvetlenül az élő Tisza partjánál található, a 33-as főút Tisza-híd Poroszló felőli oldalán. Az étterem többek között a bőséges halászlé választékáról híres, sokan emiatt tartják az egyik legjobb Tisza-tavi étteremnek.

A személyzet kedves és gyors, az étlap jó hosszú és változatos, halkülönlegességeik mellett további 130 féle étel közül választhatunk. Halételektől a marháig, vegától a vegánig tart a választék. Ha ajánlani kell, mégis a harcsa halászlét, a juhtúrós sztrapacskát vagy a túrógombócot javasoljuk első próbálkozásra.

Fekvése idilli, a terasz szinten minden asztaláról pazar a kilátás a Tiszára. A zárható terasz késő őszig, sőt enyhébb napokon még télen is üzemel (akkor esik igazán jól a tiszai halászlé!). A csárda hajóval is megközelíthető, 6-8 vízi jármű kikötésére alkalmas stég van a parton.

Az étterem parkolója nyáron gyorsan megtelik, ezért érdemes telefonon előre foglalni.

A poroszlói étteremnek van egy halas boltja is az étterem mellett, ahol konyhakész halfiléket és belsőségeket lehet kapni.

Nyitva tartás:

  • Hétfőtől péntekig: 10.00 – 20.00
  • Szombat-vasárnap: 10.00 – 21.00

Fehér Amúr Halászcsárda elérhetőségek:

W: www.feheramur.hu

E: info@feheramur.hu

M: +36 70 772 2698

C: Poroszló, Külterület Tisza híd

F: www.facebook.com/feher.amurhalaszcsarda