Welovetiszato
Welovetiszato

Hortobágyi Csárda, étterem – Hortobágy

Hortobágyi Csárda: tradicionális pusztai ételek a Kilenc lyukú híd lábánál

A hortobágyi Csárda több mint 300 éve várja az utazókat az egykori sóút mellett. A hortobágyi étterem a Kilenclyukú-híd tövében várja vendégeit. Az étterem épülete egy nemrégiben felújított műemléképület, mely a világörökség részét is képezi.

Történetét, a vándorok életét, a pusztát felfedező nagyjaink alakját bemutató kiállítás látható az egykori vendégszobákban. A Hortobágyi Csárda hagyományos pásztorételeket és a pusztában termett alapanyagokból – szürke marhából, rackából, gyöngytyúkból, mangalicából, halakból – sütött-főzött ínyencségeket kínál.  Az oda érkezők szomjukat jóféle magyar pálinkákkal és borokkal olthatják.

A Hortobágyi Csárda tárt kapukkal fogadja az arra járót, családokat, barátokat, összeházasodni vágyókat, kicsi és nagy csoportokat akár 250 főig. A terasz, a tornác, a csárdakert és természetesen az épület belső terei is különleges hangulatot árasztanak. Egész évben érdemes betérni, a téli zord idő is barátságossá válik a gyönyörű és meleg cserépkályhák, levesek és tüzesítő italok társaságában.

Hagyomány, természetesség, nemes egyszerűség, pusztai ízek.

Látnivalók Hortobágyon:

Fizetés:

  • bankkártya
  • SZÉP kártya
  • készpénz

Nyitva tartás:

  • kérem érdeklődjön a lenti elérhetőségeken

Hortobágyi Csárda elérhetőségek:

W: www.hortobagyicsarda.eu

E:  csarda@hortobagy.eu

T: +36 52 589 338

C: 4071 Hortobágy, Petőfi tér 1.

F: www.facebook.com/hortobagyicsarda