Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

“A legendás” Füzes Sajtműhely – Poroszló

A kézműves sajtok és a finom reggelik lelőhelye a poroszlói Füzes Sajtműhely

Aki szeretne igazi sajt ínyencségeket kóstolni és éppen Poroszlón jár, vágyik egy finom friss reggelire, annak a Füzes Sajtműhely tökéletes választás. Saját termelésből származó tejből, manufakturális módszerekkel készítik HÍR védjegyes tehénsajtjaikat, amelyekkel már több díjat és egyéb elismerést is nyertek. A település központjában, a piacnál található régi, villaszerű épület rejti a sajtműhelyt és reggeliző helyet. A Füzes Sajtműhely az országos Sajtút egyik kiemelkedő állomása.

Sajtkészítés, sajt workshopok a Füzes Sajtműhely konyhájában

Orda, friss sajtok, különböző ízesítések és formák, érlelt sajtok a műhely kínálatában. Előre bejelentkezés alapján kisebb workshopokat, sajt élményprogramot is szerveznek családoknak vagy baráti társaságoknak. A kóstoló program sajtjai között természetesen szerepelnek a műhely elismert sajt remekei is. A workshopokon a részt vevők megtanulhatják a sajtkészítés alapjait, megismerhetik az igazi tehéntejből készült sajtok egyedi ízvilágát, feldolgozás módjától, valamint az érleléstől függő végtermékek sokszínűségét a parmezán jellegű sajttól a camambertig. Kedves és figyelmes kiszolgálás, igazi törődés és vidéki polgári hangulat. Olykor képzőművészeti kiállítás is helyet kap a falakon. Nyaranta rendezvények, sajttal kapcsolatos programokat szerveznek a kertben, ileltve becsatlakoznak országos vagy helyi programsorozatokba.

Reggeli Poroszlón a Füzes Sajtműhelyben

Reggel 8 és 11 között igazi, minőségi kézműves termékek várják a különleges reggelire vágyó vendégeket: helyben készített krémtúró, ordás palacsinta, joghurt. nagyon finom omletteket készítenek, de frissen sül a mini bagett is, amelyet fűszeres – természetesen saját – krémsajttal kenhetünk meg. Omlett helyett kérhetők panini szendvicsek is, természetesen a műhely sajtjaival, felvágottal, friss salátával. A reggelihez házi tej, vagy ebből készült kakaó, gyümölcsturmix kérhető. Időszakosan szezonális, friss finomságok is elérhetők.

Teszteltük

Teszteltük, klassz volt!

Nyitva tartás

  • Hétfő: zárva
  • Kedd-péntek: 08.00 – 16.00
  • Szombat-vasárnap: 08.00- 11.00

Fizetés

készpénz

Füzes Sajtműhely elérhetőségek

W: www.asajtmuhely.hu/

E: fuzessajt@gmail.com

M: +36 20 310 0109

C: 3388 Poroszló, József Attila út 1.

F: www.facebook.com/fuzessajt/

Parkolás: utcán, az épület előtt, ingyenes

Füzes Sajtműhely Poroszló - omlett

welovetiszato.hu – Füzes Sajtműhely Poroszló