Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Lilaakác Kisvendéglő, étterem – Abádszalók

Akáccal benőtt hangulatos étterem Abádszalókon

Kora tavasztól késő őszig szeretettel várja vendégeit az abádszalóki Lilaakác Kisvendéglő. A több mint 100 éves, falusi kocsmaépületből átalakított vendéglőben a tradicionális magyar konyha remekei mellett helyi specialitásokat is kínálnak.

Vendégeik válogathatnak a magyar borvidékek legkiválóbb pincészeteinek legjobb boraiból.

Vendéglőjük kerthelyiségét egy, az épülettel egyidős lilaakác teszi hangulatosabbá.

Abádszalók

A település Jász-Nagykun-Szolnok megye északkeleti részén, a Tisza középvonalának bal partján, a Tisza-tó legnagyobb öble mellett helyezkedik el. A város a mozgalmas vízparti üdülésekről, vízi sportokról és a gyönyörű környezetéről híres. Abádszalók egyik fő turisztikai látnivalója a Tisza-tó. A város és  a vízparthoz tartozó területek amely az elmúlt években rengeteg fejlesztésen, újításon estek át.

A felejthetetlen nyaralás élménye, az ártéri erdők csendje, a holtágak érintetlensége, a szigetek magánya, a végtelen csónak-, kenu- és kajaktúrák, vagy az andalgós Tisza menti séták lehetősége várja az ide látogatókat. De az is megtalálja a számítását, aki a vízi sportok szerelmese, vagy éppen szereti a strandok állandó nyüzsgésének hangulatát, a halászlé illatát, a változatos part menti rendezvények sajátos atmoszféráját.

Abádszalók a magyar idegenforgalom egyik legdinamikusabban fejlődő gyöngyszemévé vált. A tóvá duzzasztott Tisza selymes vize tökéletes kikapcsolódást nyújt a családoknak, fiataloknak, időseknek egyaránt. Az „Abádszalóki Nyár” rendezvénysorozat szórakoztató, kulturális és sportprogramjaival a nyári főszezonban a lakosság és vendégeik szabadidejének tartalmas eltöltését, kikapcsolódását szolgálja.

A hűvösebb napok igazán érdekes programja lehet a Babamúzeumban tett látogatás. A Kárpát-medence több mint 150 féle viseletét közel 400 babán bemutató kiállítás elsősorban a magyarok lakta települések ruházkodását dolgozza fel, de emellett megtalálhatók itt a sváb, szász, cigány, ruszin, rutén, szlovák, délszláv, horvát stb. nemzetiségek öltözetei is.

Abádszalók látnivalói:

Nyitva tartás:

  • Csak nyári szezonban

Lilaakác Kisvendéglő fizetés:

  • bankkártya
  • készpénz

 

Lilaakác Kisvendéglő elérhetőségek: 

W: www.lilaakackisvendeglo.hu

E: lazartunde@freemail.hu

M: +36 30 903 1330

C: 5241 Abádszalók, Blaha Lujza tér 3.

F: www.facebook.com/LilaakacKisvendeglo