Welovetiszato
Welovetiszato

Nyitva tartó éttermek, kölcsönzők ősszel és télen – Tisza-tó

Galkó-Fenyves Barbara
·
2021. november 7.
Nyitva tartó éttermek, kölcsönzők ősszel és télen – Tisza-tó

Ősszel és télen is vár a Tisza-tó!

Beköszöntött az ősz, amit azért szeretünk, mert a természet ilyenkor ezer színben pompázik. Viszont a szezon végén a legtöbb szolgáltató és vendéglátóhely bezárt. Ámde aki szereti a természetet, a Tisza-tavat, az ősszel és télen is A Tisza-tónál próbálja eltölteni a szabad idejét.

Ebben a bejegyzésben össze szedtük az aktuálisan nyitva tartó kölcsönzőket és éttermeket a Tisza-tónál. Számos hely ősszel és télen időszakosan van nyitva vagy előzetes bejelentkezés esetén kinyitnak. Számos büfé és kölcsönző talán ünnepnapokon vagy egy naposabb hétvégén kinyitja kapuit a vendégek előtt. Ezért mielőtt elindultok, érdemes a cikkben szereplő “időszakosan nyitva tartó” helyeket felhívni.

Abádszalók – nyitva tartó éttermek, kölcsönzők

Az idén nyáron nyílt Tisza-Bringa Kerékpárkölcsönző előzetes bejelentkezés esetén kinyitja kapuit ősszel és télen, az elérhetőségek bármelyikén lehet őket keresni.

Az Abádi Kikötőnél lévő aQuarium Étterem és Vendégház igény estén kinyit, előzetes bejelentkezés alapján. A város központjában a Pepe Óriáspalacsintázója is csak időszakosan van nyitva, szóval őket is érdemes felhívni, ha esetleg megkívántok egy sós vagy édes töltött palacsintát a Tisza-tónál.

Viszont nyitva van a Vadász Pizza Sütöde Abádszalókon a Piac téren.

Sarud – nyitva tartó éttermek, kölcsönzők

Sarudon a Kalandpartnál lévő EgyélSarudit Bisztró, étterem és a Sulyom Tájétterem, vendéglő ősszel és télen is várja vendégeit.

Szintén a Kalandpartnál található Tisza-tó Bike Kerékpáros Bázis is nyitva van, valamint a Kalandpart számos szolgáltatása is igénybe vehető előzetes bejelentkezés esetén az őszi és téli időszakban Sarudon.

Poroszló – nyitva tartó éttermek

Hétfőtől vasárnapig, reggeltől estig nyitva tart a Fűzfa Hotel és Pihenőpark étterme Poroszlón. Svédasztalos reggeli, ebéd és vacsora is elérhető náluk a szálláshely szolgáltatáson kívül.

Poroszló központjában található Aranyosidombi Udvarház hétfőtől vasárnapig 11.30-tól tart nyitva, az Ökocentrummal szemben található Ladik Halászcsárda, a Kormorán Étterem és Panzió és “A legendás” Füzes Sajtműhely  sem zárt be a szezon végén. A Poroszló és Tiszafüred között található Fehér Amúr Halászcsárdában talán már nem kell asztalt foglalni úgy, mint nyáron, de azért érdemes őket is megkeresni indulás előtt.

Az édesszájúaknak rossz hír, hogy bezárt a Poroszlói Rétesház és a Sarokház Cukrászda, fagyizó, de mind a két vendéglátóhely vesz fel rendeléseket, viszont helyben fogyasztás már nem lehetséges.

Tiszafüred

A Tisza-tó legnagyobb készlettel rendelkező kerékpáros centruma, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum 9 órától 18 óráig várja a bringázás szerelmeseit Tiszafüreden. A kerékpár kölcsönzésen kívül számos szolgáltatás is hasonlóan igénybe vehető, mint nyáron.

A Tisza-tó fővárosában a legtöbb étterem és büfé nyitva van, de a nyári nyitva tartástól az őszi és a téli nyilván eltérhet. Tiszafüred legújabb étterme, a Mariska étterem kedden és szerdán zárva van, de a hét többi napján déltől várja a megéhezett utazókat. Újból üzembe állt az Albatrosz Kikötőnél lévő Zöldbéka Étterem és Pizzéria food truck-ja, plusz egy másik kocsi is várja már a jó időben sétálókat és biciklizőket Tiszafüreden. A tiszafüredi büfék közül a Húszöles út mellett található Fapuma Street Food sem zárt be. A többi tiszafüredi éttermet itt találjátok, érdemes ezeket a helyeket is megkeresni indulás előtt: éttermek Tiszafüreden.

Tiszaörvényen a Hableány Hotel és Étterem is ugyanúgy tart nyitva, mint nyáron.

Tiszaderzs – nyitva tartó büfé

Tiszaderzsen a gát mentett oldalán a Horgászbüfé péntektől vasárnapig tart nyitva 9 órától este 7 óráig. Bográcsos ételek, frissen sültek és desszertek várják az itt megállókat.

Tiszabábolna, Tiszacsege

A Tutajos Vendéglő, étterem Tiszabábolnán és a Tiszacsegei Halászcsárda is teljes gőzzel működik az őszi és a téli időszak alatt is.

Kunmadaras, Berekfürdő, Hortobágy

A kovászos tésztából készült pizzáiról, süteményeiről és ízletes ételeiről híres Ferdinánd Bisztró, vendéglő  hétfő kivételével minden nap várja vendégeit.

Berekfürdőn a gyógyfürdőzés “fáradalmait” a Park Étteremben tudjátok kipihenni.

Ha ősszel és télen is meglátogatnátok a Hortobágyot, akkor a Kilenclyukú-híd tövében a Hortobágyi Csárda 11 órától vár mindenkit egy jó kis házias ebédre vagy vacsorára.

 

Ma van!

Nincsenek mai programok.

Programnaptár

2024július

h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
5
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
heti program
Címkék:
  • abádszalók,
  • poroszló,
  • Tiszafüred