Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Az első tavaszi hétvége, vár a Tisza-tó!

Galkó-Fenyves Barbara
·
2021. március 5.
Az első tavaszi hétvége, vár a Tisza-tó!

Napos tavaszi hétvége, gyönyörű Tisza-tó vár mindenkit

Itt a tavasz, az első igazán kirándulós hétvége. Gyönyörű, napos, de hűvös idő várható a Tisza-tó és a Hortobágy térségében.  Tökéletes idő egy kisebb kiránduláshoz, túrázáshoz, bringázáshoz. Az éttermek egy része épp kinyitott (már zárhatnak is be hétfőtől), de a hétvégén elérhetők lesznek a finomságok szinte mindenhol.

Fontos! Március 8-tól két hétig nem lesz nyitva egyik étterem sem, a hétvégén biztosan nagy forgalomra kell számítani a helyeken!

Étterem és büfé lehetőségek Tiszafüreden és Tiszaörvényen

A Molnár Vendéglő, étterem menüvel, valamint időszakosan svédasztalos ételkínálattal jelentkezik. Kiszállítással is lehet kérni, de természetesen be is lehet menni a telefonon előre megrendelt ételekért. Lehet SZÉP kártyával és bankkártyával is fizetni. Minden nap 11 órától este 9 óráig várják a megrendeléseket.

Az Öreg Halász Étterem, vendéglő  a hét minden napján menüt kínál. Náluk viszont előre kell szólni, mert az aznapi  rendeléseket 10 óráig lehet leadni, a kiszállítás pedig csak komplett menüsorra vonatkozik. Amúgy minden nap 10 órától este 8 óráig vannak nyitva.

Pizzát Tiszafüreden 2 helyen is lehet rendelni. A LiZo Pizzéria És Ételbár, valamint a Tortilla’s Bistorant is nyitva van, utóbbi helyről hamburger és wrap-ot is rendelhető. A Fapuma Street Food büfé kocsijánál hamburger és gyros kapható egészen nagy adagokban.

A szabadstrandon a Barátkozó Étterem nyitva van, valamint a Zöldbéka Étterem food truckja is vár mindenkit péntektől vasárnapig forralt borral, forró teával és halas különlegességekkel (a füstölt halas szendvics isteni!).

A Hableány Hotel és Étterem étlapjáról bármit lehet rendelni, fizetésnél SZÉP kártyát is elfogadnak.

Nyitva tartó éttermek Poroszlón

A Fehér Amúr Halászcsárda nyitva tart, az étlapról lehet rendelni, de azért érdemes őket felhívni és érdeklődni az aktuális kínálatról.Nincs kiszállítás, csak helyszíni átvétel.

Kinyitott az Aranyosidombi Udvarház, étterem is, minden nap 11:30-17:30 között várják a telefonos rendeléseket. Naponta friss a kínálat, melyet az étterem Facebook oldalán lehet követni. A Tisza-tó Bisztró és Pizzéria továbbra is elvitelre készít ételeket, melyeket az épület bejáratánál elhelyezett átadó asztalon vagy kiszállítás után lehet átvenni.

Ha valaki szeretné a Tisza-tavi hétvégét kulináris örömökkel is megfűszerezni, vagy ha ha piknikezni támadna kedve a Tisza-tó valamelyik csodás, napsütötte szegletében, akkor a Füzes Sajtműhely-ben be lehet vásárolni.  Szombati és vasárnapi nyitva tartásuk alatt 8-12 óra között lehet náluk vásárolni és elvitelre reggelit rendelni.

A Poroszlói Rétesház természetesen most is nyitva lesz, tárt kapukkal várja a rétesre éhezőket péntektől vasárnapig, naponta 10-16 óráig.

Sarud és Kisköre

A Kagyló Büfé és Söröző, pizzéria étlapján gyros, hamburger, pizza és frissensültek érhetőek el péntektől vasárnapig 18:30-ig.

Sarudon a Kalandpart területén a EgyélSarudit Bisztró étlapjáról előre meg lehet rendelni a kiválasztott ételeket, amiket környezetbarát csomagolásban adnak át. Ezután frissen el lehet fogyasztani a finomságokat a part kiülői alatt megpihenve helyben, szabadon.

Tiszabábolna

A felújításon átesett Tutajos Vendéglő ismét nyitva van. Az étlapról tálalak készítenek el, valamint minden nap menüvel kedveskednek, melyekre az igényt reggel 9 óráig le kell adni.

Tavaszi hétvége, ha nem a Tisza-tó a célpont

A 33-as főút mellett a Patkós Csárda, tökéletes választás, ha a Hortobágy felé szeretne valaki elkalandozni, Berekfürdőn a Park Étterem és a Banyi Halászcsárda hétfőtől vasárnapig menüt kínál elvitelre és kiszállításra. Kunmadarason a Ferdinánd Bisztró, vendéglő minden nap 10 órától este 8 óráig várja a rendeléseket. Kovászos tésztából készült pizzák, főtt ételek, hamburgerek, sütemények.

A Hortobágyi Csárda, étterem egyenlőre csak hétfőtől péntekig menükkel áll a vendégek rendelkezésére.

Kunhegyesen a Betyár Csárda, étterem menüs kínálattal, az ER-ED Falatozó gyorsételekkel várja vendégeit.

Címkék:
  • étterem