Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Betyár Csárda, étterem – Kunhegyes

Tradicionális alföldi ételek szabad tűzön, bográcsban a kunhegyesi étteremben

Hagyományos magyar konyha, ahol kemencés- és hal ételekkel, frissensültekkel és készételekkel várják a betérőket Kunhegyes központjában található étteremben. Bőséges (hatalmas) étlap, rengeteg rántott dologgal, két és akárhány személyes tálakkal, gyerekmenüvel. Disznó, marha, csirke és egyéb szárnyas, valamint halételek az étterem étlapján.

Az évtizedes múlttal rendelkező vendéglátóhely büszke hagyományos ételeire, a igazi csárda hangulatára. A csárda helyet ad rendezvényeknek, családi- baráti összejöveteleknek, megrendelésre és elvitelre készít hidegtálakat, illetve várja vendégeit saját rendezvényeire, kemencés sütögetésre.

A Tisza-tó melletti Kunhegyesre érdemes ellátogatni, megnézni gyönyörű református templomát és betérni egy tál ételre a Betyár csárdába.

Kunhegyes látnivalói

Kunhegyes több mint 700 éves történelmi múlttal és rengeteg kulturális örökséggel rendelkezik. Itt található az Alföld legnagyobb befogadóképességű kéttornyú református temploma, amelyet Hild József tervei nyomán építettek. Épített örökség még a Kunkapitány háza, a szélmalom, valamint a műemlék jellegű városháza. A felújított termálfürdő kitűnő gyógyvizével, élménymedencéjével és gyönyörű környezettel várja a pihenni és gyógyulni vágyókat.

Az idelátogató megcsodálhatja a városközpont parkjában a rózsakertet a közel négyezer rózsájával, amely májustól szeptemberig pompázik. A park dísze még a Győrfi Lajos szobrászművész alkotása a Kun lovas szobor, Győrfi Sándor szobrászművész alkotása a Kálvin szobor és a Borbás Márton szobrászművész alkotása a Szélfiú szobor a csobogóval.
Nagyon szép és látványos a főutcán felállított, Szabó György szobrászművész alkotása a Hidrák szobor és szökőkút.

Betyár Csárda nyitva tartás:

  • minden nap 12:00 – 20:30

Betyár Csárda Kunhegyes fizetés:

  • készpénz
  • bankkártya

Betyár Csárda Kunhegyes elérhetőségek:

W: –

E: betyarcsardakunhegyes@gmail.com

M: +36 20 587 5871

C: Kunhegyes, Kossuth L. út 27.

F: www.facebook.com/simondenes.betyarcsarda