Welovetiszato
Welovetiszato

Banyi Halászcsárda, étterem – Berekfürdő

Banyi Halászcsárda: Berekfürdő halas étterme

A Banyi Halászcsárda Berekfürdő központjában található, a fürdőtől 5 perc sétára. Nyáron üzemel az étterem terasz helyisége is élő zenével, melyben még 90 fő étkezését tudják biztosítani (a benti 70 fős terem mellett).

Szeretettel várják vendégeiket halételekkel, frissensültekkel és egyéb más ételkülönlegességekkel.

Szolgáltatásaik mellett vállalják családi rendezvények, lakodalmak, svédasztalos állófogadások lebonyolítását, megrendezését, kiszállítással is.

Berekfürdő

A település az Alföld közepén fekszik, Karcagtól 12 km, Kunmadarastól 6 km távolságra. Pávai Vajna Ferenc főgeológus kutatásai nyomán 1928 óta tör fel itt is az a gyógyvíz, amelyet sokan még a hajdúszoboszlóinál is jobbnak tartanak.

E csodálatos víznek köszönhetően az elmúlt évtizedek alatt a Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő a mozgásszervi betegek Mekkája lett. Akik azonban más (nőgyógyászati, idegrendszeri, vagy egyéb) betegségekben szenvednek, szintén enyhülésre, gyógyulásra lelhetnek a víz ereje által, és a fizioterápiás kezelések révén. Egyes esetekben még az egyébként igen makacs pikkelysömör is szépen “megadja magát” – a gyógyvíznek köszönhetően.
Az idők során fogalommá lett “bereki víz” sokakat meggyógyított, és meg is hódított.

Berekfürdőtől csak egy rövid sétát kell csupán tenni, hogy a pusztán találjuk magunkat, ahol ellátni a horizontig, és esténként csodálatos a naplemente.

Banyi Halászcsárda nyitva tartás:

  • Hétfőtől vasárnapig 10.00 – 22.00-ig

Elérhetőségek:

E:

M: +36 30 903 9624

C: 5309 Berekfürdő, Berek tér 8.

F: www.facebook.com/halaszcsarda.banyi