Welovetiszato
Welovetiszato

Programajánló a március 15-i hosszú hétvégére

bcsheinz
·
2021. március 13.
Programajánló a március 15-i hosszú hétvégére

Tisza-tavi és hortobágyi programajánló március 13-15

Gyülekezni tilos, kirándulni szabad! A járványügyi előírásokat betartva ( közterületen is maszk, csak egy háztartásban élők lehetnek csoportosan együtt) szuper túrákat lehet tenni a Tisza-tó körül és a Hortobágyon. Március 15-i programajánló kicsiknek és nagyoknak.

Hortobágy felé

A Tiszafüred – Hortobágy falu közötti 33-as főúton több helyen is találtok pihenőket, illetve magasleseket, “kilátókat”. A költözőmadarak kezdenek visszatérni, így láthattok bíbiceket, cankókat és már fehér gólyát is láttak a környéken (Kócsújfalu-Nagyiván környékén). A hortobágyi szikeseken messzire ellátni ezekről a magaslati pontokról, így biztosan kiszúrjátok a fehér kócsagokat. A levegőben egyre több barna kányát, ölyvet és vércsét látni, ahogy földre szegezett tekintettel keresik a rágcsálókat, akik a felmelegedő talajra kívánkoznak.

Étterem Hortobágy felé

A 33-as főút mellett a Patkós Csárda, tökéletes választás, ha a Hortobágy felé szeretne valaki elvitelre rendelni.

Legjobb helyek:

  • Kaparó csárda melletti parkoló (innen indul a Fekete-rét tanösvény, egészen a Górés-tanyáif be lehet sétálni)
  • Kócsújfalu, Górés-tanya bekötő, innen is a tanyáig lehet sétálni, valamivel rövidebb út, mint előző

Március 15. programajánló a Tisza-tó körül, ha be is kapnátok valamit

Poroszló, Sarud és Tiszafüred-Tiszaürvény települések gátszakaszain nem csak a gyönyörű, madárcsicsergős Tisza-tó miatt, hanem azért is érdemes sétát tenni, mert több vendéglátóhely is nyitva van (csak elvitelre persze!). Nagyon szép fotókat lehet készíteni az első virágokról, a településen kívüli gátoldal tele van őzekkel, nyulakkal és akár rókát is lehet látni fényes nappal, a rengeteg madárról nem is beszélve.

Legjobb helyek:

  • Sarud panoráma partja
  • Tiszaörvény Horthy csatorna és Tisza-sarok
  • Tiszafüred szabadstrandtól séta Tiszaörvényig
  • Poroszló: a kevésbé látogatott, ezért “madarasabb”, főúttól északra eső rész

Poroszló

A vitathatatlanul legjobb cukrászda, a Sarokház végre kinyitott (meg vagyunk mentve!!!), fagyi, sütik, forró kávéitalok és forró csoki. A szomszédban nyitva az Aranyosidombi Udvarház, étterem, minden nap 11:30-17:30 között várják a telefonos rendeléseket. Naponta friss a kínálat, melyet az étterem Facebook oldalán lehet követni.

A Füzes Sajtműhely-ben be lehet vásárolni sajtokból és szendvicsből, plédet elő, lehet piknikezni!  Szombati és vasárnapi nyitva tartásuk alatt 8-12 óra között lehet náluk vásárolni és elvitelre reggelit rendelni.

A Poroszlói Rétesház természetesen most is nyitva lesz, tárt kapukkal várja a rétesre éhezőket péntektől vasárnapig, naponta 10-16 óráig. Mi a betyárt batyut nagyon javasoljuk!

Sarud

Sarudon a Kalandpart területén a EgyélSarudit Bisztró étlapjáról előre meg lehet rendelni a kiválasztott ételeket, amiket környezetbarát csomagolásban adnak át. Ezután frissen el lehet fogyasztani a finomságokat a part kiülői alatt megpihenve helyben, szabadon.

Tiszafüred-Tiszaörvény

A szabadstrandon a Barátkozó Étterem nyitva van, valamint a Zöldbéka Étterem food truckja is vár mindenkit péntektől vasárnapig forralt borral, forró teával és halas különlegességekkel (a füstölt halas szendvics isteni!).

A Hableány Hotel és Étterem étlapjáról bármit lehet rendelni, fizetésnél SZÉP kártyát is elfogadnak.

A teljes éttermi lista ITT

Ma van!

Nincsenek mai programok.

Programnaptár

2024július

h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
5
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
heti program
Címkék:
  • gyerekbarát,
  • természet