Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Vivárium Élménypart, Halsütő, Lángosozó – Poroszló

A Tisza-tó egyik legjobb lángosozója

Biztosan sokan megéheznek, megszomjaznak a nagy melegben, kirándulásban, fürdőzésben a Tisza-parton. Akkor pedig irány a Vivárium Lángosozó, ahol az éhező, szomjazó könnyen felfrissítheti magát egy finom lángossal és üdítővel, vagy akár egy jó pofa különleges sörrel.

De nagyon ajánlott megkóstolni a sült halakat és fánkokat is, enélkül ne távozzon a nyaraló Poroszlóról!

Hangulatos, tó melletti romantikus terasz és belső tér.

A Tisza-tavi halsütöde és lángosozó mellett található a poroszlói SUP BÁZIS , ahol többek között lehetőség van SUP oktatás igénybe vételére is.

Poroszló, a természet-turizmus otthona

Poroszló ősi település a Tisza jobb partján fekszik. A község egyik legfőbb vonzereje a Tisza-tó, amely a vízi sportok kedvelőinek, a fürdőzni, strandolni vágyóknak, horgászoknak, vadászoknak, vízitúrázóknak, ökotúrázóknak is kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A Tisza-tavi Madárrezervátum, mely a Világörökség része, a kikötőkből szervezett túrákon keresztül látogatható. A poroszlói ősszikeseken a mai napig fennmaradt a lovaglási lehetőség, miközben megfigyelhető a ritkaságszámba menő túzokkolónia. 2012-ben megépült a Tisza-tavi Ökocentrum, mely helyet ad Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszerének. A falu Tájháza, a régi népi mesterségeket és a falusi élet egy-egy pillanatát mutatja be egy eredeti nádtetős parasztházban.

Poroszló látnivalói:

  • Tisza-tavi Ökocentrum : Poroszló legismertebb attrakciója a Tisza-tó élővilágának bemutatásával foglalkozó látogatóközpont. Az Ökocentrum szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát.
  • Csicsman Kikötő, csónakbérlés
  • Delfin Kikötő és Kemping
  • Fűzfa Kikötő, csónakbérlés
  • SUP BÁZIS

Vivárium Élménypart, Halsütő, Lángosozó nyitva tartás: 

  • Hétfő: ZÁRVA
  • Kedd – vasárnap: 10.00-22.00

Vivárium Élménypart, Halsütő, Lángosozó elérhetőségek:

W: –

E: zsofresz1988@gmail.com

M: +36 30 336 0441

C: 3388 Poroszló, Csapó köz 9.

F: www.facebook.com/vivariumcseroto