Welovetiszato
Welovetiszato

Fűzfa Kikötő, csónaktúrák – Poroszló

Fűzfa Fűzfa Kikötő: csónaktúra központ a Tisza-tónál

A poroszlói kikötő a Fűzfa Hotel és Pihenőparktól mindössze 30 méterre található. A Fűzfa Kikötő ideális kiinduló pontja a természetjárásnak, csónaktúráknak.  A Tisza-tó felfedezésének nincs is jobb módja, mint a kristálytiszta vízen csónakkal vagy kenuval siklani, vagy a vállalkozó kedvűek egyéni csónaktúra keretében felfedezhetik a közeli berkeket. A poroszlói kikötő a Tisza-tavi Vízi sétány rendszeres hajójáratainak kiindulási helye.

A Fűzfa Kikötő Tiszafüred felől érkezve az első kikötő Poroszlón, a tározó hídja után rögtön balra fordulva érhető el. Megközelítéséhez nincs szükség gáthajtási engedélyre.

Csónaktúra a Poroszlói-medencében és a Madárrezervátumba

A Fűzfa Kikötő legnépszerűbb programjai között szerepelnek a Tisza-tavi csónaktúrák. Szakvezetők több mint két óráig kalauzolják a vendégeket, megismertetve a tó történetét, gazdag élővilágát és megmutatva a legszebb tájakat. Igény esetén napfelkelte és naplemente túra is indul.

A Fűzfa Kikötőből könnyen megközelíthető a Madárrezervátum is, mely része az UNESCO Világörökségének, egy kihagyhatatlan program. A madárrezervátum szigorúan védett természeti érték, amelyet megközelíteni csak csónakkal lehet, de költési időszakban azt sem. A terület „peremvidékén” alacsony teljesítményű csónakmotorokkal túrákat is szerveznek, ám beljebb menni csak evezős hajónak szabad. A védelemnek köszönhetően mára itt egy európai viszonylatban egyedülálló madárvilág alakult itt ki. Számos madárfaj telepedett vissza, de a vonuló fajoknak is állomásává vált ez a terület. A poroszlói kikötőből szervezett csónak- illetve kenutúrák indulnak. A fontosabb helyeken kialakított madárlesek várják az érdeklődőket.

Tisza-tavi Vízi Sétány – Poroszló

A poroszlói kikötőből rendszeresen járat indul a Tisza-tavi Vízi sétányra, így a tanösvényhez egy hosszabb csónakázással jutnak be a vendégek az Eger-patak régi medre mentén. Itt az érdeklődők egy 1500 méter hosszú pallóúton sétálva nyerhetnek betekintést a Tisza-tó növény- és állatvilágába. A sétányon elindulva kirándulás tehető gyékényesek, nádasok, ártéri erdők, vízi növénytársulások mentén, a tó korábban megközelíthetetlen vadregényes területére. Az élővilág megismerését madármegfigyelő betekintők, megfigyelőtorony, képes információs táblák, igény szerint szakvezetés segítik.

Tisza-tavi Vízi Sétány belépődíj:

  • 1800 Ft/felnőtt
  • 1200 Ft/gyerek

Fűzfa Kikötő – Poroszló egyéb szolgáltatások:

  • A Tisza-tavi Vízi Sétány látogatóinak a parkolás a Pihenőpark melletti füves területen ingyenes.
  • További komfortos kikötői szolgáltatásokkal, büfével, zuhanyzóval, kölcsönzési lehetőséggel állnak a turisták rendelkezésére.
  • A horgászat szerelmesei napi jegyet válthatnak és biztos tippeket kaphatnak a kikötőmestertől, hol is tanyáznak a legnagyobb halak.
  • Kerékpárkölcsönzés: 2500/fél nap; 4000 Ft/nap – csak felnőtt biciklik állnak rendelkezésre.

 

Fűzfa Kikötő- Poroszló elérhetőségek:

W: www.fuzfapihenopark.hu/

T: +36 36 353-738

C: 3388 Poroszló, Kossuth Lajos út 81.

F: www.facebook.com/fuzfakikoto/