Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Nyitva tartó strandok, fürdők – Pünkösd a Tisza-tónál

Galkó-Fenyves Barbara
·
2021. május 22.
Nyitva tartó strandok, fürdők – Pünkösd a Tisza-tónál

Nyitva tartó strandok, fürdők a Tisza-tónál a pünkösdi hosszú hétvégén

Nyitva vannak a strandok, fürdők a Tisza-tónál.

Általános szabály, hogy a fürdők, strandok területére való belépés a hatályos jogszabályoknak megfelelően történik és 18 év felettiek részére védettségi igazolvány szükséges! 18 éven aluli személy kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérő jelenlétében látogathatja meg a fürdőket!

Tiszaörs Fürdő – Pünkösd

Tiszaörs fürdő a Tisza-tó egyik legcsendesebb és legrégebbi termálstrandja. Retro hangulat és 3 termálmedence várja az ide érkező fürdőzőket. A termálvíz első osztályú, a legmagasabb brómtartalmú termálvizek közzé tartozik a Tiszaörs Fürdő vize. Teljesen zárt medencéje nincs, a gyógyvizes medence “csak” egy sárga áttetsző hullámpalával van körbezárva. Viszont kárpótol minket a 34-38 fokos, első osztályú (tényleg) gyógyító vize, mely hidegebb időben nagyon ideális tud lenni. Az egész strand egyszerűsége is szerethető, semmi élményfaktor, csak a meleg gyógyító víz.
A fürdő területén jelenleg csak az úszómedence használható, ami szintén termálvizes.  A másik két gyógyvizes medence fokozatosan kerül megnyitásra. 2021. május 22-25 között 9 órától este 7 óráig tartanak nyitva. A felnőtt jegy 1300 Ft, a kedvezményes pedig 1100 forintba kerül.
Tiszaörsi strandtesztünket itt olvashatjátok.

Berekfürdői Gyógy-és Strandfürdő – Pünkösd

Kinyitott a Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő is. A fürdő területén a fedett beltéri részben két  gyógymedence, egy élménymedence és egy gyerekmedence várja a vendégeket. Jelenleg ez a részleg üzemel teljes kapacitással, a kinti részen csak a „kék-csempés” medencét és az ovális gyógymedencét lehet használni. A 2 kinti medence viszont meglehetősen távol esik a főépülettől, így köntös vagy felsőruházat nélkül “szaladós” az út 🙂

A fürdő gyógyászati részlege az eddig megszokottaknak megfelelően működik: a kezelésre érkező vendégek itt is kizárólag védettségi igazolvánnyal vehetik igénybe a „gyógyvizes gyógymedence” (medencefürdő) szolgáltatást.

A többi kezelés védettségi igazolvány nélkül is igénybe vehető.

A teljes fürdő és a kemping megnyitása az előzetes tervek szerint 2021. május 20-án csütörtökön várható.

 

Téli termáltesztünket itt olvashatjátok.

Akácliget Gyógy- és Strandfürdő – Karcag

Május 8-tól a karcagi fürdő is megnyitotta kapuit a látogatók előtt. Jelenleg a 3 nyitott, gyógyvizes medencék üzemelnek, valamint a fedett medencetérben lévő uszoda, tanuszoda és kétterű termálmedence. A gyerekmedencék május 22-től várják a kicsiket.

A fürdő gyógyászati részlege az Akácliget Gyógy- és Strandfürdőben  is az eddig megszokottaknak megfelelően működik, tehát még mindig telefonon szükséges időpontot foglalni.

A strand minden nap reggel 6 órától este 8 óráig van nyitva, a felnőtt belépő 1700 Ft, a kedvezményes pedig 1200 forintba kerül.

Thermál Strand – és Gyógyfürdő – Tiszafüred

Sajnos a tiszafüredi fürdő jelenleg még nincs nyitva, a fedett termálmedence és a kinti termálmedence ebben az évben nem fog üzemelni.

Ez is érdekelhet: kerekparkolcsonzes-megallok-punkosd-a-tisza-tonal

 

Címkék:
  • Berekfürdő,
  • strandolás,
  • termál