Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Minden nap gyereknap! :) De ma a kicsiké a Tisza-tó!

bcsheinz
·
2019. május 16.
Minden nap gyereknap! :) De ma a kicsiké a Tisza-tó!

Összeszedtük a legtutibb 3 gyereknapi programot a Tisza-tónál!

 

#1 Vattacukros, légváras, hamisítatlan klasszikus gyereknap Tiszafüreden!

Május 26-án vasárnap (persze…), ingyenes programokkal várják a lurkókat Tiszafüreden, a Városligetben. Lesz kirakodóvásár, légvárban ugrálás, és labdacsúszda, de izgalmas kincskereséssel is készülnek a szervezők. Akik kiugrálták magukat, bábelőadást nézhetnek. A táncos lábúak pedig a Katáng zenekar kelta, magyar és balkáni ritmusaira ugrálhatnak.

Nagyobb gyerekekkel sincs programhiány, menjetek el egy ártéri túrára, strandolni (nyitva vannak a strandok!) vagy bringázni.

 

#2 Ökocentrum látogatás extrákkal, Poroszlón

Az egyébként is gyerekbarát poroszlói Ökocentrumban mégjobban odateszik magukat: az állandó programokon kívül lesz látványetetés, kisállat simogató, betűkereső játék, és a víz világát megidéző játszószoba is. A pónilovaglás, az ugrálóvár, a sövénylabirintus és az arcfestés is ingyenesen vehető igénybe. A színpadon 10 órától Fekete Gábor mutatja be a Dorka kalandjai című, háziállatok életéről szóló mesekönyvét, 11 órától pedig a sportos anyukáké lesz a főszerep a Maminbaba hordozós latin fittnes bemutató keretein belül. A jegyárak nem változnak: a mindent bele csomag 3100 Ft-ba kerül fejenként, ha gyermekkel érkezünk ez az ár 2780 Ft-ra csökken. Érdemes azonban ezt a kategóriát választani, mert ez tartalmazza a 3D-s vetítésen való részvételt, és a 45 perces kishajós kirándulást is.

Ha már Poroszlón vagytok, ugorjatok el fánkozni a Vivárium-ba vagy rétesezni a Poroszlói Rétesházba. Az Ökocentrumtól mindkettő csak pár perc séta és megéri! 🙂

 

#3 BarangoLÓ, a Hortobágyon

Az egész család számára játékos kikapcsolódást kínál a Mátai Ménesben megrendezésre kerülő BarangoLó. A 3 órás program alatt a lovas hagyományokkal ismerkedhetnek meg a kicsik és a nagyok. A csapatok a bejáratnál menetlevelet kapnak, és az abban szereplő állomásokon kell végighaladniuk. Eközben megismerkedhetnek az agyagozás fortélyaival, a lovas életmóddal és az ahhoz kapcsolódó feladatokkal, valamint az ősi magyarok életmódjával, ruházatával is. A 16 év alattiak a lovaglást is kipróbálhatják. A lóápolási bemutató 11 és 15 órakor kezdődik, míg a látványpatkolás 12 és 14 órakor lesz majd. Ezek a programok korlátozott férőhelyesek, így érdemes időben bejelentkezni a turizmus@hortobagy.hu email címen. Az üzenetben meg kell adni a család létszámát, a részvevő gyerekek korát, a választott túra kezdőidőpontját (9 vagy 12 óra), és azt is, hogy igénylik-e a lovaglást. A családi belépő, 4 fő esetén 3000 Ft, több fő esetén pedig fejenként plusz 500 Ft a költség.

Van egy jó hírünk azoknak, akik a pusztai fogatozást is kipróbálnák. Május 26-án ez a program a gyerekeknek ingyenes, így csak a szülőknek kell kifizetni a 3500 Ft/fő-s díjat.

Címkék:
  • gyerekbarát,
  • Hortobágy,
  • Tiszafüred