Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
 • heti program
 • Podcast

Nyitva az összes termálstrand és fürdő a Tisza-tónál. Nézzük, hova mentek! :)

bcsheinz
·
2019. május 8.
Nyitva az összes termálstrand és fürdő a Tisza-tónál. Nézzük, hova mentek! :)

Legalább tegyünk úgy, mintha már jó idő lenne! Elindult a szezon, összeszedtünk minden fontos infot a Tisza-tó körüli strandokról. Pár, egész évben nyitva van (Berekfürdő, Tiszaörs), de most mindegyik kinyitott és bár a kinti medencék egy része még skadináv mércével is túl hideg, a benti és kinti termálmedencék már használhatók. Strtandolni akkor is jó, ha gyönyörű napsütéses késő tavaszi idő van és akkor is, ha beborult és esik. Talán ekkor még jobb a termálvíz.

Adunk tippeket, hova miért menj, mit próbálj ki és mit kerülj el 🙂

 

#1 Ha egyedül vagy pároddal strandolnál, csendre, nyugira vágysz és csak lazulgatnál: Tiszaörs

A legjobb választás, a nap nagy részében tök egyedül vagy pár ember társaságában élvezheted az isteni, klórozatlan gyógyvizet. A strand szolgáltatásai minimálisak, kevés a medence, a legnagyobb sem igazán úszásra való, de simán eltelik két óra és kisimulva, kipihenve, esetleg gyógyultan 🙂 lépsz ki a kapun. A belépődíj nagyon kedvező és mindenki nagyon kedves.

Legjobb tipp: hét közben, kora délután menj vagy hétvégén 16h után.

Mire figyelj:

 • ha megéhezel és ennél egy jót, akkor időben indulj el, a közelben nincs semmi
 • kis gyerekekkel ne ide menj, a gyógyvíz nem igazán nekik való, gyerekmedence pedig nincs
 • készülj fel mobillal, mert a strand nagyon retro, szuper képeket lehet instázni…

Itt találod a Tiszaörs fürdőt.

Itt pedig a téli tesztünk.

 

#2 Egész napos strandolás a családdal, barátokkal: Berekfürdő, Karcag

Mindkettő nagyon gyerekbarát és nagycsaládosokra tekintettel nagyon pénztárca barát is. Sok, hűvösebb időben is használható medence van, így bátran strandolhattok kint a szabad ég alatt. A késő esti nyitvatartás miatt akár délután is jöhettek, akkor a belépőjegy is kedvezőbb.  Mindkettőben tökéletes, bár klórozott a gyógyvíz. A berekfürdői strandról közvetlenül bejuthattok a Park étterembe, ahol egészen jó az önkiszolgáló éttermi rész. Berekfürdőn a strandfürdő különleges programokkal is várja a vendégeket, ilyenek például a rendszeresen megtartott Fürdőbálok, melyek vendégei idén a New Level Empire, Geszti Péter és Péterfy Bori is többek között.

A karcagi strandolás összeköthető egy kis kultúrálódásal, menjetek el a helyi múzeumba, nagyon érdekes és az igazi szélmalmot se hagyjátok ki!.

Legjobb tipp: hétvégén érdemes korábban érkezni, 10 óra körül mgé csak lézengenek, lesz helyetek parkolni, nem kell sorban állni a jegyért és lesz hely a medencék körül lepakolni

Mire figyelj:

 • a berekfürdői strand parkolója gyorsan megtelik (lsd. tipp), csak távolabb fogsz tudni megállni
 • ha ételérzékeny a gyerek, egyik strandon sem kapsz neki való ennivalót, vigyél magaddal mindenképp
 • Karcagra előtt van egy trafipax 🙂

Itt találod a Berekfürdő Termálstrandot, itt pedig a téli tesztünket róluk.

Itt van a karcagi termálstrand.

 

#3 Ha szűk körben gyakorolnád a német és holland nyelvet: Tiszafüred

A “tiszafüredi kör”-ben aki már járt, az soha nem felejti. Nagyon szórakoztató a helyi idősebb lakossággal és a tavasszal megjelenő német és holland lakókocsis vendégsereggel együtt üldögélni a termálvízben. A fedett medencét csak rövid időra ajánljuk, mert ha többen vannak bent a visszhangos épületben, 20 perc után szétrobban a fejed. Ha beindul a jó idő, akkor az egybevont gyerek-élménymedence jó választás családosoknak. Az úszómedence szinte kútvíz hőmérsékletű vizét pedig csak a legnagyobb melegben lehet elviselni.

Tipp: vasárnap délutántól estig, szinte senki nincs, ha egyedül akartok lenni… 🙂

Mire figyelj:

 • pici gyerekekkel ne ide menj, mert gyerekmedence nincs
 • tavaly még működött egy egészen jó lángosos a strandon, de idén láttuk kint az eladó táblát. Készülj enni és inni valóval (szerencsére a Lidl csak két perc gyalog, ugorj át).
 • a parkoló korlátozott kapacitású, főszeonban gyorsan megtelik, de kb 10 méterre a régi benzinkúton tudsz parkolni.

Itt a tiszafüredi strand és gyógyfürdő.

 

#4 Strandolj kicsit távolabb mindentől: Kunhegyes, Tiszacsege

Egyik sem a lefelkapottabb fürdő, de mindkettő teljesen oké. Érdemes őket kipróbálni, mert a gyógyvíz itt is nagyon hatásos, a gyerekek meg bőven ellubickolnak a medencék egyikében. Autentikus vidéki strandok, ha nem a csúszdás tömegnyomorra vágysz. Tiszacsegén az 1295 méter mélyről feltörő hévíz különösen ajánlott izom- és reumatikus fájdalmak esetén, és sömörös betegségek gyógyítására is ajánlják. Tiszcsegén ráadásul a Tisza-tó egyik legjobb halászcsárdája van a parton, azt ne hagyd ki.

Kunhegyesen pedig akkora a strand, hogy a medencék körüli füves terület lehetőséget ad sportolásra, labdázásra, gyermekeknek futkározásra, fogócskázásra. A városban áll – igaz kicsit lepusztultan – az ország egyik legszebb református temploma.

Mire figyelj:

 • mindkettőbe jöhetsz kisgyerekkkel, van gyerekmedence!

 

Itt van a tiszacsegei strand.

Itt pedig a kunhegyesi.

 

Nyitva tartás és jegyár összefoglaló:

Címkék:
 • Berekfürdő,
 • gyerekbarát,
 • termál,
 • Tiszafüred,
 • Tiszaörs