Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

V. Tisza-tavi Túraevezős Tájékozódási Regatta – Sarud

  • Időpont:2021. augusztus 23. - 2021. augusztus 29. 08:30 - 20:00
  • Helyszín:ÖkoPort Élménykikötő, Kalandpart - Sarud
  • Belépődíj:Ingyenes

V. Tisza-tavi Túraevezős Tájékozódási Regatta, Beach Sprint verseny és evezős fesztivál

2021. augusztus 28-án, a Tisza-tavon, ötödik alkalommal rendezik meg a ROWrienteering – Tájékozódási Evezős Regattát és evezős fesztivált, melyre a világ minden országából várják a kalandvágyó evezősöket.

A program két nagy csoportra osztható:

Hétköznap csillagtúrákkal felfedezik fel a jelentkezők a Tisza-tó csodás medencéit, állat- és növényvilágát.

2021. augusztus 28-án, szombaton kerül lebonyolításra az Tisza-tavi Túraevezős Tájékozódási Regatta, ahol teljes biztonságban és mégis vadregényesen vezetik végig a résztvevőket Mihály Tibi, a Külker Evezős Klub és az Élményfalu csapata kb 25 km-en keresztül a Tisza-tó csatornáin, medencéin és nádasain. Ha minden hajó célba ért, kerül sor az 500 méteres  Beach Sprint versenyre is. A verseny alatt a versenyzők érintik a Tisza-tó medencéit, öblítő csatornáit és a Tisza-folyót is. (a pontos útvonalat és távot a versenytanács ülésen kapják meg a csapatok az ellenőrző pontok koordinátájával együtt a verseny előtt)

A versenyen mindenki saját hajóval és evezővel indul, de a szervezők előzetes igénylés alapján korlátozott számban biztosítanak hajókat és eszközöket is. A hajóknak meg kell felelni az érvényes hajózási szabályzatban foglaltaknak a versenyzőknek rendelkeznie kell az előírt mentőfelszereléssel. A kormányosnak rendelkeznie kell egy internet elérhetőséggel rendelkező okostelefonnal, melyre a Kwindoo – Tracking nevű applikáció letöltése szükséges.

A hajókban bármilyen versenyegyesülés engedélyezett. Az esélyek kiegyenlítése végett a versenyen handycap rendszert alkalmazzák.

A versenyen a szervezők biztosítják az orvosi ügyeletet, de a természeti adottságok miatt a regattán mindenki saját felelősségére vesz rész!

A napot a One, Two, Four zenekar koncertje zárja.

Tájékozódási regatta nevezés:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSf8N6SnTYHqPa…/viewform

További információ:

A verseny – V. Rowrienteering Regatta (orientalrow.com)