Welovetiszato
Welovetiszato

ÖkoPort Élménykikötő, Kalandpart – Sarud

A Tisza-tavi vitorlázás és vízi sportok otthona: ÖkoPort Élménykikötő

Átjáró a természetbe a Tisza-tó középpontjában…ahonnan távol hagyva a partot és a többi embert, elindulhatunk felfedezni a Tisza-tó csodálatos világát a víz felől. A sarudi kikötőnél szinte minden olyan eszközt ki lehet próbálni, ami úszik a Tisza-tó vizén. Az utóbbi években nagyon sokat tettek azért, hogy a sarudi Élményfalu/Kalandpart részét képező ÖkoPort Élménykikötő a Tisza-tavi vitorlázás és vízi sportok bázisa legyen.

Mindenre alkalmas a bázis: lehet vízi sportolni és versenyeket szervezni, lehet tanulni és gyakorolni, lehet ismerkedni az új dolgokkal, de vezetett túrákon is részt lehet venni vagy innen túrázni indulni.

Megannyi lehetőség helyszíne:

 • Befogadó kikötő: Külön stéget építettek a náluk megálló vízen járónak. A jövőben innen lehet csak átmenni a Kalandpart területére, mivel a strand előtti vízterület motoros hajókkal 2020-tól nem használható.
 • Bringás átszálló: A Tiszafüredi Kerékpáros Centrum, a Tiszaderzsi Kikötő és az Élményfalu megállapodásának után az ÖkoPort egy új Tisza-tavi szolgáltatás megteremtését vállalta magára. Ha a fenti három helyszín valamelyikén a projektbe bevont kerékpárt bérlünk, lehetőség van azt Sarudon vagy Tiszaderzsen letenni, és csónakba ülve felére rövidíteni a klasszikus Tisza-tavi kerékpáros kört, és közben egy csodálatos csónakos kiránduláson is részt venni, majd folytatni az utat.
 • Lakóhajó: Az AlOne Boats és az Élményfalu együttműködésének eredményeként megépült egy emberi léptékű, 2 személyes lakóhajó/úszóház.
 • Szolgáltató kikötő: Korlátozott ideig saját vízi sporteszközöket lehet tárolni az Élménykikötőben, de a vízi bázison található eszközök is mind kipróbálhatók, bérelhetők. Ha egyszerűbb javításokra és eszközökre van igény, illetve ha alkatrészre lenne szükség, a DECK.HU Tisza-tavi bázisaként ide is rendelhetőek a csomagok.
 • Oktató központ: Vitorlás gyorstalpalók, hajóvezető képzések.
 • Rendezvénytér: Az árnyas fűzfák alatt felállított rendezvénysátrakban, a Tisza-tó partján, mindentől távol 30-50 fő számára van lehetőség különleges programok megvalósítására. A helyszín bérelhető, csoportok étkezése megrendelhető a területen.
 • Horgászbázis: A Tisza-tó Fishing horgászturisztikai program résztvevőinek vízi bázisa is az ÖkoPort. Innen indulhatnak önállóan vagy a program horgászvezetőivel a halak felkutatására kicsik és nagyok az ÖkoPort hajóival.

ÖkoPort Élménykikötő – Sarud szolgáltatások:

 • Vízitúra Központ: Kirándulások, vezetett túrák, táborok komplett lebonyolítása, eszközök bérbeadása, víztúra megállóhely, csillagtúra központ;
 • Vízi Sportközpont/Tisza-tó Sail Vitorlás bázis:  A sarudi kikötő a Tisza-tavi vitorlázás bázisa. Tavasztól őszig folyamatosan zajlanak a vitorlás versenyek szervezése, oktatásokat, képzéseket tartanak a sarudi kikötőben.
 • Sólyázás: Hajók és egyéb eszközök vízre rakása, vízből való kiemelése, hajószállító bérlés;
 • Élményszolgáltatások: Vízibicikli, vízikenguru, elektromos vízirobogó (az első az országban), pancsoló csónakok, banánozás, fánkozás, vízisielés, wakeboard;
 • Több, mint 20 különböző fajta és több, mint 100 darab kipróbálható vízi sporteszköz bérlés a Kalandpart területén: kajak, tengeri kajak, kenu, evezés, szörfözés, SUP, kielboat, optimistek, kalózok, jollék, engedéllyel vezethető vitorlások, evezős horgászcsónakok, motoros horgászcsónakok, kiránduló csónakok, horgászcsónakok, fürdőző csónakok, gumimotorosok, motoros sporthajók.

ÖkoPort Élménykikötő – Sarud nyitva tartás:

 • Nyári szezonban minden nap 9 órától este 7 óráig

Elérhetőségek:

W: www.elmenyfalu.hu/okoport/

E: sarud@elmenyfalu.hu

M: +36 30 377 2255

C: Sarud, Élményfalu/Kalandpart

F: www.facebook.com/elmenyfalu.hu/