Welovetiszato
Welovetiszato

Pusztai Állatpark – Hortobágy

Állatsimogató, családi rendezvények a hortobágyi Pusztai Állatparkban

A Pusztai Állatparkot 1997-ben a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. azért hozta létre egyrészt, hogy bemutassa régi magyar háziállatainkat, másrészt pedig, hogy elősegítse ezen fajták fenntartását, népszerűsítését hazánkban. Tehát aki ide belép, az nemcsak közelebbi kapcsolatba kerülhet az erdélyi kopasznyakú tyúkokkal, a parlagi kecskékkel és szamarakkal, rackákkal és mangalicákkal, hucul lovakkal, magyar szürke marhákkal, a dagonyázó házi bivalyokkal, és a többi jószággal, hanem hozzá is járul ezek tenyésztéséhez.

Az állatsimogatóban a gyerekek a bárányokkal, kecskegidákkal, szamarakkal, szamárcsikóval ismerkedhetnek. A puszta konyhájában, a vasalóban bográcsos főzésre van lehetőség, kicsi szekérrel pedig ki-ki maga után húzhatja gyermekét a park területén.

Jeles ünnepnapok a Pusztai Állatparkban az Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó vagy a Magyar Szürke Bikák Vására. Pusztai virtusokból összeállított kalandnapunk nagy siker felnőttek és gyerekek körében is.

A Pusztai Állatpark iskolai kirándulások, csoportos látogatások, csapatépítő tréningek ideális helyszíne. Újonnan épült fa játszótér, kisszekerek, kézműves foglalkozásai egész napos kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A Pusztai Állatparkba minden tavasszal a gólyákkal megérkeznek az újszülött állatok is. Kis nyuszik, kecskegidák, csikók és bárányok várják a látogatókat. Az állatsimogatóban a gyerekek etethetik és simogathatják is az állatokat.

Nyitva tartás:

  • November 1. – Március 14.: minden nap 10.00 -14.00
  • Március 15. – Március 31.: minden nap 09.00 – 16.00
  • Április 01. – Szeptember 30.: minden nap 10.00 – 18.00
  • Október 01. – Október 31.: minden nap 10.00 – 16.00

Pusztai Állatpark elérhetőségek:

W: www.pusztaiallatpark.hu

E: allatpark@hortobagy.eu

M: +36 30 998 5458

C: 4071 Hortobágy, Tornyi domb 1.; GPS koordináták: 47.580303 / 21.139087

F: www.facebook.com/pusztaiallatpark