Welovetiszato
Welovetiszato

5350 Biciklis megálló pont – Tiszafüred

Ideális megálló a Tisza-tónál

Az 5350 Biciklis megálló pont közvetlen a Holt-Tisza partján található, hangulatos, vízre néző panorámával. Pizza ételek és hűtött italok széles választéka, tészta ételek és saláták a Tisza-tavi megálló étlapján.

Ez az a hely, ahol nemcsak a gyalogosoknak és kerékpárosoknak, hanem a vízi sportolóknak is kedveznek, mivel kenuscsoportoknak vagy akár kajakos csoportoknak is van parkolási lehetőségük.

A Tisza-tavi büfé közvetlen szomszédságában található a Városi Kikötő és a Tiszafüredi Szabadstrand .

Tiszafüred

Tiszafüred az utóbbi években a térség idegenforgalmi-szolgáltató központjává vált. Napjainkban a város a Tisza-tó partjának legnagyobb települése, gazdasági, kulturális és idegenforgalmi központja. Sorra nyitnak a multinacionális cégek bevásárlóegységei, rendeződik az infrastruktúra.

Tiszafüredet a turisták a gazdag természeti környezet, a Tiszafüredi Szabadstrand , a Thermál Strand – és Gyógyfürdő, a sokoldalú szolgáltatások és a szállások gazdag kínálata miatt keresik fel. Tiszafüred a Tisza-tó melletti települések fővárosa. Az üdülőterület az ökoturizmus célpontja. Termálfürdője igazi vízgyógyászati kultúrát honosított meg itt. A környék védett természeti értékekben gazdag terület.

A város a csendes természeti környezetre vágyó vendégek kedvelt helye. Az idelátogatóknak lehetőségük van lovaglásra, lovas túrákon és a Tisza mentén kerékpáros túrán való részvételre. Aki megcsodálja ezt a tájat, az beleszeret és évről évre visszatér. A Kis-Tisza partján szép, kiépített környezetben található a szabadstrand, fürdési és vízi sportolási lehetőségekkel.

A Tisza-tónak a tiszafüredi vidéke a Hortobágyi Nemzeti Park megalakítása óta védett, és a mintegy 7000 hektárnyi terület több mint fele az ökoturizmus céljait szolgálja. A tó középső része a vízi túrák ideális színtere. A város határában a pusztakócsi mocsarakhoz tartozó „Fekete rét” nádrengetegében mintegy kétszáz madárfaj figyelhető meg. Az európai jelentőségű madárélőhely szigorú védelmet élvez, a terület csak a Hortobágyi Nemzeti Park engedélyével látogatható. A tiszafüredi madárrezervátum szigorúan védett természeti érték, a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozó, 2500 hektárnyi természetvédelmi terület, amelyet felvettek a nemzetközileg elismert vízimadár-élőhelyek sorába.

Nyaranta színes programokkal vonzzák ide a turistákat.

Nyitva tartás:

  • Nyári szezonban 10 órától

5350 Biciklis megálló pont elérhetőségek:

W: –

E: info@toparticamping.hu

M: +36 30 476 0417

C: 5350 Tiszafüred, Kistisza út 1-3.

F: 5350 Biciklis megálló pont | Facebook