Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Tisza-tavi strandok, partok és kilátók 2021-ben!

Galkó-Fenyves Barbara
·
2021. április 11.
Tisza-tavi strandok, partok és kilátók 2021-ben!

Megújultak a tisza-tavi strandok

Idén is szeretni fogjátok, a tisza-tavi strandok várnak benneteket! Abádszalók, Tiszafüred, Sarud, Poroszló, Dinnyéshát (Tiszanána) és Tiszabábolna strandja is megújult.

Abádszalók strand

Az abádszalóki strand már tavaly is nagyon népszerű volt, a korábbi évekhez képest hatalmas volt a változás, igazi menő strand lett. Idén még jobb lesz parkolni (több a hely, könnyebb lesz közlekedni), az ígéretek szerint a pénztár sem lesz csigalassú és lehet kártyával (2021. itt van!) fizetni a szolgáltatóknál (a lángos ára már balatoni, szóval a kp nem játszik…). Megújult és bővült a legtöbb vizesblokk, lesz külön gyerekes és és mozgássérült mosdó éééés: nem csak egy helyen, hanem rögtön két pontján is a strandnak! Egy csomó fontos közösségi tér is átalakult, több lett az árnyékos pihenő terület, a food court tömegnyomor is a múlté (reméljük). Az összes szórakoztató és lazuló helyről, program helyszínről már nem is beszélve. A Tisza-tó legnagyobb strandja abszolút top ajánlat idénre, ha letelepedtetek, már ki sem kell mozdulni a városba (ahogy eddig: elmenni kp-t felvenni az ATM-ben).

Előnyök:  menő környezet, hatalmas terület, sok árnyékos rész, “beach feeling”, 3 pályás csúszda, bulis és csendes részek, kényelmes parkolás, kártyás fizetés a kasszánál, sok program. Személyzet nagyon kedves (tavalyi tapasztalat).

Hátrányok: nem vészesek, de a város megközelítése még mindig problémás a Tiszaderzs-Abádszalók közötti út felől, viszont príma Kunhegyes felől. A büfék Michelin-csillagosak, de csak az árazásban.

Legjobb napszak: kora délelőtt (van parkolóhely, kevesen vannak), 17h után (gyönyörű a naplemente)

Dinnyéshát (Tiszanána) strand

Eddig is nagyon szerettük a Álom Part Dinnyéshát strandját természetközelsége és nyugodtsága miatt. Amíg téli álmát aludta, addig a bejáratnál felhúztak egy fogadó épületet, építettek egy aranyos kis kilátót és kikotorták a kikötő medrét is. Ez a kis ékszerdoboz most is nagyon rendezett, felüdülést nyújt ennek a kis partszakasznak már a látványa is.

Előnyök: mindig csendes, nincs tuc-tuc zene, magyar nóta és vízi aerobic oktatás sem. Valamiért itt mindenki halkan beszél, igazi terápiás strand. Annyira barátságos, hogy fizetős strand létére nincs !!!! KERÍTÉS , ami hatalmas szó a Tisza-tónál, ahol a vadháló és kerítésdrót reneszánszát éli. Közel a Tisza és a kikötő, érkezhettek hajóval is, Sarud mellett itt lehet úgy kikötni, hogy pár lépés a strandolás. Lett új szép játszótér, kilátó, és a felnőttekre is gondoltak, van sakk és sportpálya

Hátrányok: kevés (1) szolgáltató van, nincs választék. A parkolás problémás, ha többen vannak és messze van a falu, ha kellene valami, ami nincs a strand büféjében.

Tiszafüred szabadstrand

A Tiszafüredi Szabadstrand felújítása is befejeződik idén. VÉGRE! Nagyon vártuk már, hogy elkészüljenek. A várakozásért cserébe kapunk egy modern, minden korosztály igényeit kielégítő, szuperjó strandot. Tavaly már megépült az új stégrendszer különböző vízi játékelemekkel és a fitnesz park is. Az új épületben elsősegély szoba, mosdók, zuhanyzók és értékmegőrző szekrények is kialakításra kerülnek. Van külön babás rész és persze mozgássérült szekció is. A büfésorok egységes teraszrendszert kaptak.. Többfunkciós strandfoci/strandröpi pálya épült lelátóval, játszótér létesül és számos szabadtéri sport- és strandjátékot is beszereztek. Bár közel sem akkora a strand, mint az abádszalóki, a kompaktsága egyben előny is: minden sokkal közelebb van.

Előnyök: rengeteg szolgáltatás a strandon és a környéken. Közel van a Mancsos Pancsoló kutyastrand, hozhatjátok a kedvenceket. Több büfé van, a versenyhelyzet jót tesz az áraknak (sajnos a minőségben ez még nem érződik), talán itt lehet a legolcsóbban strandkajához jutni a tó körül. A tiszafüredi holtág védettsége és vízmozgása miatt az egyik (ha nem…) legtisztább és legjobb vizű strand, ahol ráadásul nagy szélben sincsenek hullámok

Hátrányok: melegebb nyári napokon csak a kéztörlővel induljatok strandra, talán annak lesz helye. Nagyon meg tud telni… Parkolni ugyanezen napokon max reggel és nap végén lehet, nap közben nem nagyon találni helyet.

Tisza-tavi kilátók a tó körül

Madárpart kilátók

Mint azt már egy korábbi cikkünkben is leírtuk, két új kilátó és épül a Tisza-tónál, bent az ártérben. megközelítése csak evezős vagy motoros hajókkal lesz lehetséges. Az egyik a Csapói Holt-Tisza partján található szigeten épül, a másik kilátó az újlőrincfalvi Neptun kikötőhöz és a Ravasz-háthoz közel egy hínárral benőtt kis öbölben található. Megközelíteni leginkább Poroszló vagy Sarud felől lehet.

Mi az utóbbit látogattuk meg. A koronavírus harmadik hulláma és az elhúzódó árvíz lelassította a munkálatokat. Ha kész lesz, akkor biztos egy nagyon különleges attrakciója lesz a Tisza-tónak mind a két kilátó.

Kiskörei kilátó

A nyaralóhajó program keretében Kiskörén a Köre Kikötőnél alakítottak ki egy épületkomplexumot, amely része egy nagyon klassz kilátó is, amely két összefordított csónak képét rajzolja ki.  Hamarosan látogatható lesz mindenkinek, türelem! 🙂

Dinnyésháti kilátó

Ahogy korábban írtuk, a dinnyésháti strandon épült egy kisebb kilátó, amiről azért szemügyre vehető a környék, különösen a kikötő területe és a Tisza-folyó.

Címkék:
  • strandolás,
  • szabadstrand