Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

SUP bérlés a Tisza-tónál

Galkó-Fenyves Barbara
·
2020. július 5.
SUP bérlés a Tisza-tónál

Hol SUP-ozzak? Balaton, Velencei-tó vagy Tisza-tó?

A Tisza-tóhoz is egyre többen hozzák le a deszkáikat, akinek pedig nincs, az a tó partján már több helyen bérelhet SUP-ot. Menőzni természetesen a Balatonnál lehet e legjobban de ha unalmas a parttal párhuzamos oda-vissza cirkálás vagy a “bemegyek a közepéig és vissza” túra, akkor érdemes kipróbálni a Tisza-tavat is.

Páratlan és változatos természeti környezetben lehet evezni és itt a sportértéken túl más értelme is van az állva evezésnek, a csónakokból, kajakokból nem vagy alig látható vízi életet fentről lehet szemmel követni. Egyszerűen csodás, még annak is, aki sok tíz éve járja a vizet.

 

 

Van kedvetek kipróbálni a SUP-ozást a Tisza-tónál? Naná!

Összegyűjtöttük, hogy a Tisza-tónál hol tudtok SUP deszkát bérelni és esetleg oktatást is igénybe venni.

 

Tiszafüred Szabadstrand

A tiszafüredi szabadstrandon két helyen is bérelhettek SUP-ot. A Delfin Vízisportszer és Bringóhintó Kölcsönzőnél tudtok 1500 forint/fél óráért SUP-ot bérelni. Elég húzós ár, de cserébe otthagyhatjátok a cuccaitokat és kérhettek mentőmellényt is. Kezdőként a bejutás a vízre nem ideális, mert tele van a part és a stég vízibringákkal, kajakokkal és egy felfújható vízi játszótérrel. Ha nem vagytok rutinosak, inkább sétáljatok 50 métert a strandon és ott próbálkozzatok.

A strand északi végében  egy másik szolgáltató is elérhető, aki merev deszkákat kínál 1500 forintért óránként. Itt is kaphattok mentőmellényt és itt a helyszín is tökéletesen alkalmas a próbálkozásokhoz, mivel a víz csendes, lassan mélyül, a part hosszú, szóval nem kell attól félni, hogy az egész strand azt fogja nézni, hogy ki mennyire ügyesen tud megállni a deszkán avagy leesni róla.

 

Tiszaörvényen

A Kormorán Kikötőnél a deszka bérlés 1 órára 3000 forint (ami szintén nem túl baráti, tekintve az első óra inkább egy helyben próbálkozás, nem túra), de ha nagyon tetszik a tevékenység vagy már gyakorlottabbak vagytok, akár egész napra is elvihetitek a SUP-ot és felfedezhetitek vele a környéket 15 000 forintért. ha 24 órával osztjuk, ,ár nem is olyan vészes, bőven 1000 Ft alatt vagyunk/óra :).

A vízparti stégéről és teraszáról is híres STÉG Szabadidőközpontnál simán el lehet üldögélni akár órákat is sörözgetve, beszélgetve, de ha SUP-ozni szeretnétek, akkor itt is 3000 forintért óránként tehetitek ezt meg. Megtanulni viszont ne itt kezdjetek, szűk és forgalmas csatorna, mély víz és magas part miatt kezdőknek nem ajánljuk.

 

Abádszalókon

Az Abádi Kikötőben is bérelhettek SUP-ot, de a körülmények szintén nem a kezdőknek kedveznek. Forgalmas kikötő, mély víz, hullámok. Rutinosak persze indulhatnak innen is. A kikötő díjszabását úgysem jegyzitek meg elsőre :). Hétfőtől csütörtökig egy óra 2500 Ft, négy óra 8000 Ft, egész nap pedig 15 000 Ft. Péntektől 3 000-10 000- 18 000 Ft az ár. Itt van kaució is, 20 000 Ft-ot ott kell hagyni és természetesen kellenek a papírok (személyi, lakcímkártya).

A Riviéra Vízisportnál a SUP-on kívül bérelhető jet-ski, vízibicikli, kajak, vízibob (tube, fánk), vízibanán, wakesurf és wakeboard is (utóbbi négy úgy értendő, hogy húznak vele 🙂 ).

 

Sarudon

A strand északi végében bérelhettek SUP-ot, a bérleti díj 2500 forint óránként, teljes napra pedig 10000 forint. Ez az egyik legkedvezőbb és leginkább reális ár, tehát ha árérzékenyek vagytok, vagy most tanultok SUP-ozni, mindenképp Sarudot érdemes választani. Márcsak azért is, mert a part és a vízfelület ideális: lassan mélyül, homokos, csendes, nincs rajta nagymotoros forgalom. A mindig segítőkész személyzetre pedig bátran számíthattok.

 

Poroszlón

A Csicsman kikötőnél található a Tisza-tavi SUP Bázis, ahol várják a kezdő, haladó, és profi állva evezőket. Itt szoktak egyéni és csoportos SUP túrákat szervezni,  lehetőség van SUP-felszerelés kölcsönzésre (sup deszkák, leash, vizes felső, mellény, evező, pumpa, vízhatlan táskák, tokok, vízi térkép), valamint SUP oktatást is igénybe lehet venni. Emellett a szabad standnál, a Nádas Büfénél is lehet deszkát bérelni.

És ha már az oktatásnál tartunk: július 3-tól indult az oktatással egybekötött Tisza-tavi SUP túra Horváth Noémivel, az első magyar SUP világbajnokkal Sarudon, de megsúgjuk, hogy Tiszafüreden is készülőben van valami…;) Valami nagyon nagy és nagyon klassz dolog… 🙂

 

A bankkártyás és mobilfizetést a MasterCard biztosítja.

Címkék:
  • abádszalók,
  • poroszló,
  • sarud,
  • Tiszafüred,
  • Tiszaörvény