Welovetiszato
Welovetiszato

Mozgalmas hétvége vár a Tisza-tónál!

Galkó-Fenyves Barbara
·
2024. június 27.
Mozgalmas hétvége vár a Tisza-tónál!

Igazi nyári hétvége a Tisza-tónál

jönnek ismét a forró nappalok és hát ezeket a napokat nyilván vízparton a legideálisabb eltölteni. Kinyitott az összes Tisza-tavi strand,a Tisza-tó települései pedig nap közben és este gazdag programkínálattal várják az érdeklődőket. Hétvégén lesz az Ultra Tisza-tó bringás és futóverseny, ezért a gátkoronát most a versenyzők fogják főleg birtokukba venni. Ezt érdemes figyelembe venni a hétvégi Tisza-tavi programok megszervezésénél.

Indulnak a naplemente Szafarik a Hortobágyon!

A Világörökség részét képező Hortobágy nemcsak a gémeskutakról, a Nagycsárdáról, a Kilenclyukú hídról, a Pásztormúzeumról vagy éppen a Pusztai Állatparkról híres, de különleges naplementéiről is. Ezért is szervez egész nyáron naplemente túrákat a Hortobágyi Nemzeti Park az esti/kora esti órákban szafari autóval, szakvezető kíséretével. 2024. június 28 és 29-én 3 időpontban is indulnak túrák a Hortobágyi Vadasparkban: 17.30, 18.45, 20.00.

A túrákat júliusban és augusztusban is meghirdetik. További információ: Indulnak a naplemente Szafarik a Hortobágyon! –

Jön a nyár egyik legjobb Tisza-tavi fesztiválja!

A Boglya Feszt öko-művészeti fesztivál tavaly debütált hamisítatlan falusi környezetben, Tiszadorogmán, ismert zenei előadókkal, valamint igazi helyi és nagyvárosi arcokkal. Idén is várják a 2 napos programra az érdeklődőket. Tucatnyi zenei előadó, egyedülálló falusi és közösségi programok, valamint helyi mesterségek bemutatkozása várja a fiatalokat és családokat a Tisza-tó partján a Boglya Feszten idén június 28. és 30. között.
További információ: Boglya Feszt

Karcagi Birkafőző Fesztivál

2024. június 28-29-én rendezik meg a Karcagi Birkafőző Fesztivált. Az esemény keretében az érdeklődők megkóstolhatják a nagy múltú karcagi birkapörköltet, mely 2009 óta szerepel az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékén. A 3 napos fesztivál alatt számos helyszínen lesznek programok, este koncertekkel várják az érdeklődőket.

Bővebb információ: Karcagi Birkafőző Fesztivál 2024 – Welovetiszato

Borvacsora a Hajóborda Bisztróban – Abádszalók

2024. júniusának utolsó péntek estéjén rendezi meg az első Borvacsoráját a Hajóborda Bisztró. Az érdeklődők a vacsorán francia borvidék borait kóstolhatják meg, melyekhez egyedi háromfogásos menüsorral és élőzenével készülnek a szervezők. Ez az esemény nem csupán étkezés, hanem egy kulináris utazás is egyben, melynek során kiváló borokkal és remek ételekkel szeretnék kényeztetni a résztvevőket.

A Hajóborda Bisztró amúgy Abádszalókon az Abádi Kikötő területén található. Mediterrán, görögös stílus jellemzi a bisztrót kívül és belül is: a székek, asztalok, kifeszített hajóvitorlák a kék és fehér árnyalatában pompáznak, az étlap könnyed, fiatalos, változatos. A bisztróétterem fekvése is nagyon ideális egy kellemes ebéd vagy vacsora elfogyasztására, ugyanis a kikötő úgymond a Tisza-tó ölelésében foglal helyet.

További információ: Borvacsora a Hajóborda Bisztróban – Abádszalók – Welovetiszato

Kiállítás Tiszaderzsen

Kaszás Hedvig Üvegművész-Vizuálisművész kiállítása lesz a Magőrlő Művészeti Központban  Tiszaderzsen. A 13:00 órás megnyitó után Romhányi Róbert fog zongorázni és hegedülni. Érdemes már kezdésre ott lenni!

Kiskörei Városnap

2024. június 29-én lesz a Kiskörei Városnap a Rendezvénytéren. Délután 17 órától változatos programokkal várják az érdeklődőket.

Ma van!

Nincsenek mai programok.

Programnaptár

2024július

h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
5
15
16
17
18
22
23
24
25
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
heti program