Welovetiszato
Welovetiszato

Jön a nyár egyik legjobb Tisza-tavi fesztiválja!

Galkó-Fenyves Barbara
·
2024. június 22.
Jön a nyár egyik legjobb Tisza-tavi fesztiválja!

Boglya Feszt Tiszadorogma

A Boglya Feszt öko-művészeti fesztivál tavaly debütált hamisítatlan falusi környezetben, Tiszadorogmán, ismert zenei előadókkal, valamint igazi helyi és nagyvárosi arcokkal. Idén is várják a 2 napos programra az érdeklődőket. Tucatnyi zenei előadó, egyedülálló falusi és közösségi programok, valamint helyi mesterségek bemutatkozása várja a fiatalokat és családokat a Tisza-tó partján a Boglya Feszten idén június 28. és 30. között.

A szervezők mindent megtesznek azért, hogy 100 százalékban vissza adják a vidéki sanzont és a falusi ízeket. A koncertek és kulturális kalandozások mellett lesz Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom filmvetítés és közönségtalálkozó Ljasuk Dimitryvel, kézműveskedés, portalátogatás, traktorozás, boglya helyett szalmabála gurító verseny és más izgalmas falusi élmények. Részt lehet venni a közösségi főzésben – és természetesen a kóstolásban is!

Boglya Feszt zenei programok

A fiatalokat megcélzó fesztivál elengedhetetlen részét képezik az olyan zenei előadók, akiket szívesen hallgat a nagyvárosokból ellátogató ifjú közönség. A 3 napos fesztiválon a Dorogma Vendégház átváltozik zenei portává. Itt ad koncertet többek között Ferenczi György és a Rackajam, a Hakumba, Cserihanna, a Puli zenekar.

Helyi mesterségek bemutatkozása

A művészeti vonalat számtalan olyan program színesíti, amelyen a fesztiválra látogató közönség betekintést nyerhet – sőt mi több, részesévé válhat! – a térség mindmáig élő mesterségeinek. A hagyományőrző foglalkozásokon kipróbálható például a kosárfonás és a csipkeverést gyékénykötés, a fazekas mesterséget, csuhézást.

Kulináris és művészeti kalandok

A falusi programok szerves részét képezik olyan tevékenységek, amelyek a mindennapi vidéki életbe engednek betekintést. A vendégek részt vehetnek portalátogatásokon, házi tészta készítésen, de a közösségi főzésbe is bekapcsolódhatnak. Fiataloknak és gyermekes családoknak egyaránt hatalmas élményt nyújt az ártéri élménytraktorozás, művészeti foglalkozások. Garantált kikapcsolódással kecsegtet a Játszóház Projekt egész napos társasjáték programja is, akik idén önálló portával várják a társasjátékokat szeretőket.

Filmvetítés és beszélgetés Dimitry Ljasuk védnökkel

Ljasuk Dimitry filmes, környezetvédelmi aktivista és a Tisza-tó zöld nagykövete idén is elfogadta a felkérést és ismét a Boglya Feszt védnöke lesz. Míg tavaly saját filmjeit, a Jóreménység-sziget és a Tisza nevében dokumentumfilmeket, addig idén a TISZA-TÓ, Az ember alkotta paradicsom című filmet vetítik a Boglya Feszten.

Autentikus szálláslehetőségek

A Boglya Feszt résztvevőinek a Tisza partján lesznek fenntartva sátorhelyek limitált férőhellyel. Lehetőség lesz a tiszadorogmai rév és tiszavalki kikötő területén is felverni a sátrakat, árnyékos, szellős helyen, gyönyörű kilátással a folyóra. Emellett a családdal érkező fesztiválozókat a falvak vendégházai, panziói is várják szeretettel.

További információ:

Kezdőlap – Boglyafesztival.hu

Ma van!

Nincsenek mai programok.

Programnaptár

2024július

h
k
sz
cs
p
sz
v
1
2
3
4
5
6
5
15
16
17
18
22
23
24
25
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
heti program