Welovetiszato
Welovetiszato
 • heti program
 • Podcast

Húsvéti programok a Tisza-tónál

Galkó-Fenyves Barbara
·
2024. március 24.
Húsvéti programok a Tisza-tónál

Húsvétkor is vár a Tisza-tó!

Húsvét közeledik, és a Tisza-tónál is számos izgalmas program várja a látogatókat. Legyen szó hagyományőrző ünnepi eseményekről, kézműves foglalkozásokról vagy vidám tavaszi fesztiválokról, itt van néhány ötlet a hosszú hétvégére. Húsvéti programok lesznek Abádszalókon, Tiszafüreden, Sarudon és Tiszaderzsen is, valamint rengeteg újdonsággal a tervek szerint kinyitnak a Hortobágy attrakciói is.

Abádszalók – tojáskeresés

Abádszalókon, a Tisza-tó Strandon 2024. március 31-én, húsvét vasárnap húsvéti tojáskeresést rendeznek. Az egyik legismertebb és legkedveltebb húsvéti játék a tojáskeresés vagy tojásvadászat, amelyet nagyon élveznek a gyerekek. Ez egy igazán egyszerű játék, ráadásul minden korosztály számára izgalmas feladat a húsvéti nyuszi ajándékainak, tojásainak felkutatása. A tojáskeresésen három korosztály 3 időpontban vehet részt:

 • 1-4 éves korig 10:15-től
 • 5-8 éves korig 10:45-től
 • 9-14 évesek pedig 11:15-től kereshetik a tojásokat.

A tojáskeresés mellett egyéb húsvéti játékok is lesznek, mint például pántlikafa-díszítés, “Öltözz nyuszinak!” szépségverseny, locsolóvers-mondó dobogó, sonkasakk, tojás-horgászat, célbadobás, ügyességi akadálypálya, aszfaltrajz és logikai játékok.

A szervezők csodás húsvéti dekorációkkal várják a látogatókat. A játékok szülői felügyelet mellett, saját felelősségre már március 31-től használhatók.

Tulipános húsvéti program – nyit a Tulipgarden Abádszalókon március 29-től

A tervek szerint április 5-én nyitotta volna ki először kapuit a Tisza-tó tulipános kertje, de a tulipánok már kezdenek kinyílni, így a szervezők 1 héttel korábban, március 29-től már várják a virágimádókat.

Ezúttal több mint 200 000 tulipán fog virágozni, és ami igazán különlegesnek számít, hogy a látogatók 105 fajta tulipán közül válogathatnak. A szervezők készülnek bemutató kerttel is, ahol még 52 fajtával több virágot csodálhatnak meg az érdeklődők. A tulipánszüret során különféle programokkal is kedveskednek a látogatóknak. Hétvégenként kézműves vásárban lehet a helyi termelők portékái között válogatni, valamint a gyerekeknek is készülnek programokkal.

A nyitvatartás alatt büfé is a rendelkezésetekre áll.

Húsvétkor játékok sokasága várja a kicsiket, mint például az aszfaltfestés, húsvéti színezés, John Deere pedálos járművek. Szombaton és vasárnap arcfestés lesz 11 órától, Húsvét hétfőn pedig tojáskeresést rendeznek.

További információ: Tulipánszüret Abádszalókon a TulipGardenben – Welovetiszato

 

Húsvéti csónakos ökotúrák

Nagypéntektől most már egész évben várja vendégeit motoros csónaktúrákra a”Csónaktúrák a déli Tisza-tó térségben” csapata. 2-3 órás vagy hosszabb ökotúrákat is szerveznek, amely során nem csak a gyönyörű Tisza tavi élővilágot mutatják be, hanem minden információt meg lehet tudni tőlük, amit a Tisza tóról érdemes tudni.

A túrák a tiszaderzsi Kárász kikötőből indulnak, ill. a Tisza- tó déli részének kikötőiből, előre egyeztetés, jelentkezés után. Jelentkezni az alábbi honlap jelentkező felületéről, vagy telefonon lehet: http://csonakturatiszato.hu/

Nyitva lesz a Kenguru Park is Tiszaderzsen

Az Ausztrál kontinens különleges, egyedi állatvilágából ad mini keresztmetszetet a Tiszaderzs határában megnyílt Kenguru Park. A téli bezárás után ismét megnyitotta kapuit a tiszaderzsi park, ahol 200 állat, ezen belül is 30 különböző faj található. A park egyik legnagyobb attrakciója a benett-kenguruk, akik szelídek, barátságosak és közöttük még sétálni is lehet.

A kis kenguruk mellett többek közt vörös óriáskenguruk, gyűrűsfarkú makik, alpakák, kacagó jancsik, szurikáták, kameruni kecskék, kokabruák, tarajos sülök is találhatóak. De Ausztrália színes madarai a legkisebb zebrapintytől a legnagyobb kakadu fajokig is megtalálhatóak ebben a mini állatbemutatóban.

Ha pedig a gyerekek elfáradtak, akkor várja őket a játszóház, az Ausztrál Játszótér, valamint a simogatóZOO, ahol kameruni juhok és törpekecskék várják az érdeklődőket.

További információ: https://kengurupark.hu/

Hortobágy

Húsvétkor ismét megnyitják kapuikat az eddig zárva tartó létesítmények, melyek Húsvétra teljesen megújulnak!

Az már szemmel látható, hogy megújult a település központi része, a Vásártér, a pásztormúzeum, a Körszín, a Látogatóközpont és környezete, valamint a Csárdakert és a Vízi színpad.

A teljes kínálat: Rengeteg újdonsággal vár a Hortobagy

Új kiállításokkal is bővül Hortobágy kínálata, ennek részeként a Mátai Ménes egy ménestörténeti kiállítással, a Látogatóközpont egy világörökségi értékek tartalomjegyzék szerű bemutatásával, a Pásztormúzeum a pásztorok és jószágaik életével foglalkozó interaktív kiállításokkal gazdagodtak, melyek a sűrített puszta élmény átélésére is alkalmasak (VR, és AR-tartalmak).

A szállítójárműpark e-buszokkal és e-rollerekkel bővült, így korszerű szekerekkel utazhatunk a pusztai fogatozás során is. A pusztai fogatozás már március 18 óta tart a Mátai Ménesnél. A program indulási időpontjai: 10:00, 12:00, 14:00. Jegyet a Nyerges Presszóban lehet váltani.

A kb. 50 perces  pusztai fogatozás során a puszta ma is élő természeti és kultúrtörténeti értékeit, pásztorhagyományait mutatják be, kikapcsolódást nyújtva az odalátogatók számára az egyedi szépségű, sajátos hangulatú tájban. A vendégek megismerhetik a hagyományos legeltető állattartást rackanyájjal, szürke marha gulyával, ménessel, bivaly gulyával. A csikós bemutató közben rácsodálkozhatnak a csikósok és lovaik közti tökéletes összhangra. Megfigyelhetik a pásztorok viseletét, munkaeszközeit, munkájukat, és a pusztára jellemző pásztorépítményeket, “seggen ülő” hodályt, a gémeskutat, a karámot, a vasalót.

Hortobágyi Madárkórház – Húsvétkor minden nap nyitva!

Tavaszi programsorozat újabb rendezvényére várnak szeretettel minden kedves érdeklődőt a húsvéti hosszú hétvégén is egy kis kikapcsolódásra a Madárparktól megszokott családias hangulattal.

Húsvéti programok:

Március 29. Nagypéntek

 • 10:00-15:00-ig ingyenes tárlatvezetés minden órában (érdeklődők számától függően 10-20 főig)

Március 30. szombat

 • 9:00-12:00-ig Kismadár és a természet, foglalkozás gyerekeknek
 • 10:00-tól Ragadozó madár és solymász bemutató a Madársuli közreműködésével, Imre Istvánnal

Március 31. Húsvét vasárnap

 • 9:00-tól egész nap Egzotikus kisállat bemutató Kelemen Tamással
 • 9:00-12:00-ig Kismadár és a természet, foglalkozás gyerekeknek
 • 12:00-től ebéd

Április 1. Húsvét hétfő

 • 9:00-tól egész nap Kismadár és a természet, foglalkozás gyerekeknek
 • 9:30-kor „Hol tojt a nyuszi?” tojáskeresés gyerekeknek
 • 10:00-tól Ragadozó madár és solymász bemutató a Madársuli közreműködésével, Imre Istvánnal
 • 11:15-12:00-ig Kecske show, Kevin és Kormi kalandjai Mile Andrea vezetésével
  Ott lesz a HÚSVÉTI NYUSZI is a gyerekek nagy örömére
 • 12:00-től ebéd
 • 13:00-kor „Hol tojt a nyuszi?” tojáskeresés gyerekeknek
 • 14:00-kor Egerészölyvek elengedése
 • 15:00-kor „A legszebb locsolóvers” sorsolás
 • 16:00-kor bagolyelengedés

Poroszló – Húsvétkor minden nap nyitva!

Az Ökocentrumban húsvétkor óriásakvárium halai, kisállatok, tojáskereső játék, új kiállítások, kézműves alkotások és vásár várja a látogatókat. Az Ökocentrum szabadidőparkjában található „Nyusziudvarban” pedig találkozhatnak a látogatók a magyar óriásnyúllal. Ez az egyetlen olyan őshonos nyúlfajtánk, melyet az Országgyűlés veszélyeztetett nemzeti kinccsé nyilvánított.

Húsvétkor nemcsak az óriásakvárium halai, cuki kisállatai -nyuszik, barikák, kiskecskék vagy épp vidrák – és tojáskereső játék várnak mindenkit az Ökocentrumban, hanem meg lehet tekinteni az új kiállításokat, köztük Jakab Tibor természetfotós és Végh József fa-és képfaragó alkotásait is.

Az Ökocentrum főépületének első emeletén pedig egy különlegesen hangulatos “kézműves-világba” lehet bele csöppenni, a Heves Vármegyei Kereskedelmi és lparkamara alkotóinak jóvoltából.

Ünnepi nyitvatartás:

 • március 29. Nagypénteken 10.00-16.00 (pénztár 15 órakor zár)
 • március 30. és április 1. között 9.00- 18.00 (pénztár 17 órakor zár)

Tiszafüred húsvéti program

Március 30-án, szombaton Tavaszi Zsongás lesz Tiszafüreden a Városligetben, a játszótér mellett.

A rendezvényen lesz tojáskereső detektív játék, locsolóversmondó verseny, Zenemező zenei koncert és kézműves foglalkozások.

Egész napos programok:

 • Mancsőrjárat ugrálóvár
 • kézműves foglalkozások
 • népi játszótér és körhinta
 • állatsimogató
 • kézműves vásár.

Sarud – március 30-i program

A Húsvéti Ünnepkör meghatározó napja Nagyszombat, amikor Krisztus még holtan fekszik… Ezen a napon ér véget a böjt időszaka. Ezen a napon Sarudon egymás felé fordulnak az emberek és egy különleges, együtt töltött napon hangolódnak az Ünnepre, a böjt végén meleg étellel várják a rendezvény vendégeit és támogatják a sarudi rászorulókat.

Húsvét Ünnepére hangolódva színes programokkal várják Sarud lakóit és az ott pihenőket egy mosolygós közösségépítő napra a Varsa Élményporta épületében és udvarán.

A tervezett program:

 • Kisállat simogató/ nyuszi világ
 • Baromfiudvar / tojás keresés
 • Tojásfestés
 • Tojásos vetélkedő
 • Jótékonysági Együttfőzés/ minden csapat azt főz, amihez kedve van/ 30 adag étel ajándékba
 • palacsinta sziget
 • kürtőskalács sütés
 • sparhelten készülő ételek
 • Aprópolisz Szerepjátszóház
 • Táncház/ tánc tanítás

Éjszakai piac Tiszaderzsen

2024.március 30-án 16 órától ismét éjszaki piacot szerveznek Tiszaderzsen a Sportcsarnok előtti téren. Ezek a piacok nemcsak vásárlási élményt nyújtanak, hanem egy valódi és szórakoztató éjszakát is biztosítanak.

Ami biztosan lesz:
– Sodrás népzenei együttes koncertje
– Húsvéti nyuszi buli és kézműveskedés
– Hímestojás szépségverseny
– Jótékonysági sütivásár Ádin javára
– Kürtőskalács, minifánk, édességek
– Büfé (Hambi, hot-dog stb.)
– Babgulyás kondérban
– Karikatúrista
– Füstölt termékek
– Sajtok, tejtermékek
– Chili termékek és szószok
– Lekvárok, szörpök
– Derzsi termékek
– Derzsi szőnyeg
– Kerámiák, festmények
– Horgolt és kötött termékek
– Mézes termékek
– Kézműves csokoládé
– Kerámia virágok, cserépbabák
– Kézműves gyertyák, szappanok
– Dekor termékek, dísztárgyak
– Illatgyertyák