Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

A termálstrandok is nyitnak a Tisza-tó körül!

bcsheinz
·
2020. június 30.
A termálstrandok is nyitnak a Tisza-tó körül!

Az időjárás szeszélyes és olykor nem túl kegyes. Az elmúlt két hétben egy kezünkön meg tudjuk számolni azokat a napokat, amikor kellemes volt elmerülni a Tisza-tó valamelyik szabadvízi strandjának vizében. Függetlenül attól, hogy a tó strandjainak vize kitűnő!

De mázlink van, mert az Alföld bővelkedik termálvizes strandokban és ezekből jutott egypár a Tisza-tó közvetlen környékére is. Most újra nyitva állnak és várnak mindenkit!

 

Július 1-től biztosan nyitva tartó strandok a Tisza-tó körül

 

1. Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő

A környék legnagyobb, legtöbb medencével és szolgáltatással rendelkező termálvizes strandja. Akár egésznapos programot is szervezhetünk ide, mert a remek Park Étterembe közvetlenül a strandról is bejuthatunk, így éhen nem maradunk (és mindenkép ezt a verziót ajánljuk, a strand büféjében maximum üdítőt és csokit szabad venni). A nyitva tartás nem változott, minden nap 8.00-20.00 között vannak nyitva. A járványhelyzettel kapcsolatban két fontos információt közöltek: 1) 7485 főnél többen egyszerre nem tartózkodhatnak bent 2) kézfertőtlenítés kötelező. A sok medence mellett vannak (és lesznek) a nyáron programok, érdemes figyelni az oldalunkat, mindig feltüntetjük ezeket.

Itt találjátok.

Itt pedig egy tavalyi téli tesztünk a strandról

2. Akácliget Gyógy- és Strandfürdő Karcag

Mától újra nyitva a strand és a gyógyászati részleg. A nyitva tartás és az árak változatlanok. Egyebet nem sikerült megtudunk, mert e-mailre nem írtak, telefont nem vettek fel, így csak reméljük, hogy minden oké és mehettek strandolni. A karcagi strand szintén sok medencés és határozott előnye, hogy a városban akad látnivaló, így strandolás előtt és után körbe lehet nézni. A kunságal foglalkozó múzeumot – bármennyire is táűnik unalmasnak -határozottan ajánljuk, tényleg jó kis anyag van benne. A városban mászkálva is van látnivaló, a református templom például kihagyhatatlan, de lehet jót enni és fagyizni is.

Itt találjátok.

3. Tiszafüredi Termálstrand

A tiszafüredi strandon csak két medence üzemel, a strandolós-ugrálós “élménymedence” és a csapvíz hideg úszómedence. A fedett termál felújítás alatt van, a külső kör alakú termálmedencét pedig egyelőre nem üzemelték be. A nyitva tartás egyelőre szűkített, de bízunk benne, hogy a szezon berobbanásával visszatérnek a rendes nyitva tartáshoz. A tavaly elég jó lángosokat sütő büfé idén még nem nyitott ki, de lehet, hogy a napokban változik a helyzet. De ha nem nyit ki, a hideg vízen kívül máshoz nem juttok a strandon, érdemes piknikre készülni. A strand határozott előnye, hogy mindenhez közel van, így ha meguntátok, ki lehet ugrani a környéken akár a szabadstrandra, majd vissza ide (karszalagos beléptetés van).

Itt találjátok.

Itt pedig a tavalyi nyári strandtesztünket.

4. Tiszaörsi fürdő

A környék legkisebb, legretróbb, legeldugottabb, de számunkra mégis legszerethetőbb strandja is kinyit július 1-én. Szintén nem érdemes hívogatni őket, nem annyira veszik fel a telefont, inkább írjatok nekik facebookon, ha van kérdésetek. Márpedig lesz, mert nekünk is lett volna, pl. nyitva lesz-e a büfé ésatöbbi. Mindegy, a napokban elmegyünk hozzájuk és megírjuk. Az erősen retro kinézetért és az információs bizonytalanságért kárpótol a strand fekvése és a legjobb termálvíz a környéken.

Itt találjátok.

Itt pedig egy tavaly év eleji téli teszt, amit szerettünk.

 

A bankkártyás és mobilfizetést a MasterCard biztosítja.

 

!!!!!!

Termálstrandok, amelyek nincsenek nyitva (ne is próbálkozzatok)

  1. Tiszacsegei Termálstrand

 

Címkék:
  • strandkönyv,
  • strandolás,
  • szabadstrand,
  • termál