Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Virágszüret a TulipGardenben – Abádszalók

  • Időpont:2021. április 25. 10:00 - 15:00
  • Helyszín:TulipGarden
  • Belépődíj:Ingyenes

Folytatódik a virágszüret a TulipGardenben!

Tulipán, jácint és nárciszszüret lesz a Tisza-tó egyetlen tulipános kertjében Abádszalókon. A TulipGarden virágszüret több alkalommal lesz meghirdetve. Az áprilisi időpontok alkalmával kezdetben jácint és nárcisz, majd tulipán szüretelésére nyílik lehetősége a látogatóknak. A belépés ingyenes. A virágok fajtánként eltérő áron vásárolhatóak meg.

Fontos: A virágzást az időjárás jelentősen befolyásolhatja. Ebből adódóan a rögzített események időpontjai változhatnak.

Metszőolló és kosár kölcsönzésére letéti díj ellenében lehetőséget biztosítanak a szervezők.

A TulipGarden kutyabarát hely, így várnak minden kutyabarátot kis- és nagy kedvencével a tulipánszüretre. Póráz használata viszont kötelező!

A TulipGarden virágszüret helyszíne

Helyszín a TulipGarden Tisza-tó udvara Abádszalókon.

Megközelítés:

Autóval Abádszalóktól 3 kilométer Kunhegyes felé haladva. A Google Maps és a Waze keresőjében TulipGarden Tisza-tó névvel megtalálható a helyszín. Parkolni a bejárat előtti területen lehetséges!
Autóbusszal is viszonylag könnyen el lehet jutni a kertészetbe, azonban közvetlen vasúthálózat a települést nem érinti, így onnan autóval lehet tovább haladni. Ha valaki úgy döntene, hogy vonattal indulna útnak, akkor ebben az esetben mindenképp alaposan informálódjon.

TulipGarden Tisza-tó

Csodás szedd magad tulipános kertet hoztak létre Abádszalók határában a tulipánt kedvelők számára. Tóth Diána Abádszalók és Kunhegyes közötti birtokán álmodta meg az új turisztikai attrakciót, melyen ősszel tízezres nagyságrendben kezdtek el ültetni tulipánhagymákat és különféle virágokat. A Tisza-tó melletti látványosság helyet biztosíthat piknikeknek, kisebb-nagyobb rendezvényeknek is. A tudásanyagot Hollandiából importálták és az abádszalóki kertben legalább tizenkét fajta tulipán várja majd látogatóit.

További információ:

W: Tulipgarden

 

További Tisza-tavi programok: Programok | Welovetiszato