Welovetiszato
Welovetiszato

Vezetett túra a Tisza-tavi Vízi Sétányon – Poroszló

  • Időpont:2022. május 14. 09:00 - 11:00
  • Belépődíj:Ingyenes

Túra a Tisza-tó egyik legszebb részén

A Tisza-tavi Vízi Sétány csak vízről közelíthető meg, ezért biztonságos csónakokba szállva egy rövid kis vízi úttal kezdi a csoport a túrát. A néhány perces vízi élményt követően elindulnak a több mint 1,5 km-es pallóúton, ahol rengeteg természet-közeli élmény vár a résztvevőkre. Távcsöves madármegfigyeléssel kezdenek az első madárvártánál, ahol küszvágó csérek fészkelnek a számukra kihelyezett mesterséges úszó szigeteken. A nádi madarak énekétől hangos további út során találkozik a csoport ehető és mérgező növényekkel, jó idő esetén napfürdőző mocsári teknősökkel.

Különböző interaktív játékokat próbálhatnak ki, de megismerhetik a résztvevők a Tisza-tó történetét, sőt a folyamszabályozás előtti időket is felidézik. A túra végén a csoport megnéz egy kilátót és érint egy pihenő szigetet is, ahol megpihenhet a csapat.

A program zárásaként a mobil internet és a Kahoot program segítségével egy rögtönzött online versenyt rendez a túravezető a túrán szerzett friss tudásból.

Helyszín

Fűzfa Kikötő, Poroszló.
Poroszló irányából a 33-as főúton a település utáni jobb kanyar után rögtön jobbra fel a gátra.(Tisza-tavi Vízi-Sétány kitáblázva)
Tiszafüred irányából a 33-as főúton közvetlenül Poroszló település előtt balra fel a gátra. (Tisza-tavi Vízi-Sétány kitáblázva)
A parkolni a gát és a Fűzfa Pihenőpark közötti füves területen lehet, a gyülekezés, pedig a gát túloldalán a Fűzfa kikötőben lesz.

Találkozó

8.45 óra, Fűzfa Kikötő, Poroszló

Részvétel

A szakvezetéses túrán való részvétel díjhoz kötött, mely tartalmazza a vízi sétány belépőjegyét és a szakvezetés árát.
Részvételi díj: 3000 Ft/felnőtt; 2000 Ft/gyerek (14 éves korig)
A részvételi díj kizárólag készpénzben fizethető a túra indulásakor a szakvezetőnél! A túra gördülékenysége érdekében kérjük, hogy a pontos összeget készítsék elő fizetéskor.

A program időjárásfüggő és előzetes bejelentkezés szükséges!
Minimum létszám: 6 fő, maximum létszám: 20 fő

A túrára való jelentkezés az alábbi honlapon az űrlap végén található küldés gombbal válik véglegessé.
Hortobágyi Nemzeti Park – Vezetett túra a Tisza-tavi Vízi Sétányon (hnp.hu)

További információ

Kiss Ferenc
30/242-4063