Welovetiszato
Welovetiszato

Vadlovak hétvégéje a Hortobágyi Vadasparkban

  • Időpont:2024. július 6. - 2024. július 7. 11:00 - 15:00
  • Helyszín:Hortobágyi Vadaspark - Hortobágy-Malomháza
  • Belépődíj:Ingyenes

Ismerd meg a vadlovak csodálatos világát!

Július első hétvégéjén rövid vadlovas szakvezetést tart a HNP, melynek során közelebbről megismerhetik az érdeklődők a Vadaspark vadlovait.

A világon, egyedülálló módon az utolsó fennmaradt vadlófaj a Przewalski ló. Ennek a kipusztulás széléről megmentett állatnak a története nemcsak sikeres fajvédelmi programnak mondható, hanem szimbólum is: nemzetközi összefogással és következetes, kitartó munkával megakadályozható a ritka, különleges fajok eltűnése.

A szakvezetések időpontjai:

2024. július 6-7.: 11.00 és 13.00 órás járatoknál

A vadaspark fakultatív programja továbbá az extra szafari, melynek során terepjáró segítségével megtekinthető a bemutató legelők vadlóháreme a rekonstruált őstulkokkal együtt.

A szafari program időjárás és talajviszonyfüggő.

Megközelítés:

Hortobágyi Vadaspark a nemzeti park járművével közelíthető meg, mely a Hortobágy Infó épülete melletti parkolóból indul 10.00-16.00 óra között minden egész órakor.

Vadlovak hétvégéje program árak:

A program árát a Hortobágyi Vadaspark belépője (2200 Ft/felnőtt, 1700 Ft/diák, nyugdíjas, 6000 Ft/családi) tartalmazza, kivéve az extra szafari programot. A vadasparki belépőjegy a Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjában vásárolható meg a busz indulása előtt.

Az extra szafari programra jelentkezni és kifizetni (2500 Ft/fő) – tekintettel az időjárás kiszámíthatatlanságára – kizárólag a vadasparki büfében lehetséges.