Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Tisza-tó: hajó, sajt, hallépcső – Poroszló

  • Időpont:2020. augusztus 25. 07:00 - 19:30
  • Helyszín:Delfin Kikötő és Kemping - Poroszló
  • Belépődíj:Ingyenes

Kombinált vízi és szárazföldi program a Tisza-tónál

Kiscsoportos, 1 napos, személyes hangulatú, öko szemléletű túravezetés Tárnai Csabával közös kisbusszal vagy egyénileg eljutva az induló pontra.

A túra egy kishajóban indul délelőtt, a Tisza-tavon. A részt vevők megcsodálhatják vízi világot, amely a tavat olyan egyedivé teszi. Aztán egy családi sajtkészítő műhelyben mindenki elkészíti a saját sajtját, amit haza is vihet! Itt kóstolás, műhely bemutató és ebéd lehetőség is lesz. Ezek után Kiskörén a tó létrehozóját, fenntartóját, a duzzasztógátat tekintik meg a részt vevők, majd túráznak a környéken a hallépcsőt is érintve. A körei kikötőben pedig levezetésképpen megnézik a híres nyaralóhajókat, amiket az idén állítottak szolgálatba.
Az egyes helyszínekkel egyeztetve, a sorrend változhat.

Díjak:

A túravezetés díja saját autóval történő érkezéskor 3 900 Ft/fő.
Ha a közös kisbusszal, akkor meghatározza a szervező a beszállási pontokat és időket. A túravezetési díj ekkor a 3 900 Ft-on felül további 5 000 Ft/fő (Törzsutas 4 500 Ft, ezüst törzs 4 000 Ft, arany törzs 3 500 Ft.).

Találkozás a túravezetés kezdőpontján, Poroszlón.

Belépők:

Hajózás: +2 800 Ft/fő – ez a Tisza-tavi Hajózási Kft-nek fizetendő, a helyszínen.
Sajtkészítés: A foglalkozás (saját sajt készítése kézzel) díja 2 900 Ft. Az ebéd további 1 500 Ft. Ezek a Füzes Sajtműhelynek fizetendők, szintén a helyszínen.

Egyéb fix költség nincs.

 

Jelentkezés:

A résztvevőkből a facebook – on egy új chat csoport alakul, itt osztja meg a szervező az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket.
Aszerint, hogy a közös kisbusszal, vagy egyénileg történik az érkezés a túravezetés helyszínére, választani lehet az erre a napra kiírt két azonos tartalmú túravezetés között: kisbuszos vagy ott találkozó.

W: https://top-tura.hu/turanaptar/

A jelentkezéssel EGY IDŐBEN a következő számlaszámra kell küldeni a túravezetés díját: 10700309-70055629-51100005 Tárnai Csaba (CIB). Mert a túra a befizetések sorrendjében telik meg.

További információ:

W: https://top-tura.hu/

E: topturahu@gmail.comtarnai.csaba@top-tura.hu

M: +36 70 610 1192

F: privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba túravezető)