Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Tisza-tavi fél napos e-bike túra – Tiszafüred

  • Időpont:2021. augusztus 5. 08:00 - 13:00
  • Helyszín:Kemény kastély - Tiszafüred
  • Belépődíj:8000 Ft/fő

Ismerd meg a Tisza-tó varázslatos élővilágát!

A Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontban a tavalyi évtől már elektromos kerékpárok is elérhetőek. Ezeket viszont elsősorban a szervezett túrákon lehet használni. Az e-bike túrákon azért érdemes rész venni, mert az esemény során olyan védett területekre juthatnak el a résztvevők szakképzett túravezetők segítségével, amelyek önállóan nem járhatóak be.

E-bike túra leírás

Indulás Tiszafüredről a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság tulajdonában lévő Kemény-kastély védett parkjából, ami közvetlenül az EuroVelo kerékpárút mellett található. A 33-as főúttal párhuzamosan kerékpározik a csapat Poroszlóra a Fűzfa Kikötőbe, ahonnan csónakokkal jutnak el a túrázók a Tisza-tó első tanösvényéhez, a Tisza-tavi Vízi Sétányhoz, ahol testközelből egy 1,5 km hosszú pallóúton sétálva interaktív elemekkel, és különböző megfigyelő helyekről a különleges vízi-világgal ismerkedhetnek meg.

A tanösvény látogatása után egy finom Tiszai halászlé vár mindenkit a Fűzfa Étteremben, majd visszaindulás Tiszafüredre, ahol a Morotva kerékpáros pihenőparkon átkerekezve érkezik meg a csapat a Kemény-kastélyhoz.
A túra hossza összesen 20 kilométer, mely e-bike-kal könnyen, pár óra alatt megtehető.

E-bike túra ára:

8000 Ft/fő, amely tartalmazza a kerékpár használatot, a túravezetést, a Tisza-tavi Vízi Sétány belépőjét és egy ebédet (tiszai halászlé vagy bográcsos gulyásleves).

Jelentkezés:

A jelentkezés csak a részvételi díj befizetésével válik érvényessé. Jelentkezés a weboldalon, az oldal alján elérhető űrlap kitöltésével: Hortobágyi Nemzeti Park (hnp.hu)