Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

SUP túra haladóknak – Tiszafüred

  • Időpont:2021. augusztus 7. - 2021. augusztus 8. 14:00 - 16:00
  • Helyszín:Városi Kikötő - Tiszafüred
  • Belépődíj:3000 Ft/fő

SUP túra a tiszafüredi holtágnál és még tovább

Ezen a héten szombaton és vasárnap délután haladó supposokat várnak egy jó kis SUP túrára a Tiszafüred környéki vizeken. A résztvevők a tiszafüredi Városi Kikötőből indulnának és kieveznének a nyílt Tiszára a Kis-Füredi fokig, majd vissza fele megkerülnék a szabadstranddal szemközti szigetet. A SUP túra végig a gyönyörű Tisza-tavi természetben vezetne, melyet vízről a legoptimálisabb felfedezni. A SUP túra során a résztvevők érintenek egy igazi vadregényes medret is, melyet csak egy kis vízi ösvényen keresztül lehet megközelíteni.

Az eszközök – SUP deszka, mentő mellény, leash, vízálló tokok – biztosítva lesznek.

A SUP és a Tisza-tó

A Tisza-tó azért tökéletes helyszín a suppozáshoz, mert a víz itt nagyon csendes, főleg a strandok közelében, mert ott tilos a motorcsónakos közlekedés. A másik legjobb tulajdonsága, hogy páratlan természeti környezetben lehet evezni és a sportértéken túl más értelme is van az állva evezésnek: a csónakokból, kajakokból nem, vagy alig látható vízi életet közvetlen a vízről lehet szemmel követni. Egyszerűen csodás, még annak is, aki már régóta járja a vizet.

Tiszafüred partja és vizei

Tiszafüred azért is az egyik legjobb suppozós hely a Tisza-tónál, mert egészen kis távolságokon belül is vannak csodás és érintetlen területek. Az 1-2 órás, kezdőknek tartott túrákat úgy is meg lehet tenni, hogy alig távolodunk el a vízreszállási helytől. A tiszafüredi holtágon belül, a sziget megkerülésével max fél-egy órás programot is lehet csinálni, de a holtágból 3 csatornán is elindulhatunk felfedezni a környéket. Haladóknak a Kis-Füredi fok érintésével a nyílt Tisza is könnyen megközelíthető.

SUP túra időpontok

Szombaton 14 órától és vasárnap 15 órától.

SUP túra ára

3000 Ft/fő.

Jelentkezés:

Időpont foglalása esetén a részvételi díjat átutalással, vagy a helyszínen készpénzben lehet fizetni.
Rossz időjárás esetén az időpont átütemezhető vagy akár csereprogramot is tudnak ajánlani a Tiszaigari Arborétumban.

A túra minimum 4 fő jelentkezése esetén lesz megtartva, maximum 8 fő jelentkezhet 1 turnusban.
A túrán 12 év alatti gyermek nem vehet részt!
További Tisza-tavi programok: Programok | Welovetiszato