Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Nopara GyógySERtár: Nyitott Főzdék Napja – Tiszafüred

  • Időpont:2020. október 10. 10:00 - 18:00
  • Helyszín:NOPARA Gyógysertár Sörfőzde és Bisztró - Tiszafüred
  • Belépődíj:Ingyenes

Sörkóstolás, finom sajtok a Nyitott Főzdék Napján a tiszafüredi NoPara Gyógysertár főzdéjében.

A Nyitott Főzdék Napján megnyitják a kapuikat a magyar kisüzemi sörfőzdék, hogy megmutassák magukat és söreiket a látogatóknak. Az országos programsorozatba becsatlakozott a NoPara Gyógysertár is. Egész nap változatos programok, sörkóstolás és vásárlási lehetőségek a hazai kisüzemekben! Ezen a napon ott kóstolhatjuk meg a magyar söröket, ahol azok készülnek!

A sörkóstolás és vásárlás mellett lehetőség lesz a sörfőzdék működésének, a sörkészítés folyamatának, illetve a sör alapanyagainak megismerésére is. A programra helyi kistermelőket is meghívtak, így a sör mellett kézműves sajtokat, párlatokat, környékbeli finomságokat is kóstolhatnak a látogatók.

A Nyitott Főzdék Napján a tiszafüredi NoParaban fedett teraszon folynak majd 6 csapról sörök, de a sörök mellett a vendégek megkóstolhatják a poroszlói Füzes Sajtműhely sörben érlelt sajtjait is, ráadásként bemutatásra kerül a Nopara Gin is!

Akik pedig kíváncsiak arra, hogy hogyan készül a sör, főzdetúrán vehetnek részt. A  túrák tartályból kóstolással, sörfőző vezetésével 12:00-kor, 14:00-kor és 16:00-kor indulnak terv szerint.

Lesz Pulled Pork szendvics és előreláthatólag csülök is. Jó idő esetén csapolás az old timer tűzoltó autóból!

Az eseményt rossz idő esetén is megtartják zárt térben, valamint a 60 fős fedett teraszon.

A tiszafüredi helyszín, a Nopara Gyógysertár

Tiszafüreden a víztorony lábánál találjuk meg a Nopara Gyógysertár sörözőt, sörfőzdét, bisztrót és apartmant. Az épületet nem lehet eltéveszteni, a tulaj gondoskodott róla, hogy a kerítésbe applikált sörösüveg formájú asztalosmunka mellett senki ne menjen el még véletlenül sem. Egy helyen sörfőzde, söröző, étterem és apartman. Jelenleg 7 főzetet állítanak elő, sörkorcsolyának pedig választhatunk sajtválogatást vagy frissen sülteket az igényesen összeállított étlapból.

Részvételi díjak

A túrákon való részvétel díja 2600 Ft/fő, amely tartalmazza 4 sör kóstolását és a logózott kóstolópoharat.

Az étkezés tervezhetősége miatt előre regisztrálni ajánlott/szükséges itt.

További programok a welovetiszato.hu-n: https://welovetiszato.hu/tisza-to-programok