Sajtkészítő workshop Poroszlón
- Időpont:2024. március 8. 14:00 - 16:00
- Helyszín:"A legendás" Füzes Sajtműhely - Poroszló
- Belépődíj:Ingyenes
Sajtkészítő workshop a Füzes Sajtműhelyben
A sajtkészítő workshop-on megtudhatjuk, hogy hogyan készül a sajt, milyen alapanyagokból, mi az a Harangozó Kedvence Sajt, vagy milyen is az ordás palacsinta. De a sajtműhelynek van egy titkos borospincéje, mely sok finomságok rejt…itt lehet megtudni többek között, hogy mire használható fel a diólevél, milyen hőmérsékleten érlelődik a Camembert sajt, stb. Ezek a különleges dolgok csak a Műhely-béli látogatások során derülnek ki és így lehet megismerni a Sajtműhely Legendáját.
A program során a Sajtkészitők egy friss, hagyományoknak megfelelően elkészített, kézműves gomolya sajtot vihetnek haza, melyet saját ízlésüknek megfelelően készítenek el.
A workshop kb. 2 órát vesz igénybe. Tartalmaz egy bevezető részt, ahol a szervezők elmesélik, mi történt a tejjel eddig, bemutatják a helyi adottságokat és a mesélnek a sajt készítéséről:
- az alvadék felvágása
- a tejsavóról való elválasztása
- fűszerek előkészítése
- ízesítés a kiválasztott és előkészített fűszerekkel
- formákba öntés
- forgatás pihentetés
K.b. 3 órát követően már fogyasztható, szállítható az elkészült sajt.
Sajtkészítő workshop részvételi díj:
Felnőtteknek: 12.000 Ft – Kóstolóval: 16.000 Ft
14 alatti gyermekeknek: 10.000
Jelentkezés, foglalás: fuzessajt@gmail.com