Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Pünkösdi ökotúra motorcsónakkal és kenuval – Tiszaderzs

  • Időpont:2021. május 21. - 2021. május 24. 08:00 - 15:00
  • Helyszín:Kárász Kikötő, horgászat - Tiszaderzs
  • Belépődíj:Ingyenes

Evezős-motorcsónakázós pünkösdi hétvége

Ha a pünkösdi hétvégén egy kis evezésre vagy csónakázásra vágytok, akkor a Csónaktúrák a déli Tisza-tó térségben vízitúra szervező vállalkozás vár Titeket! Indulási és érkezési pont a tiszaderzsi Kárász Kikötő. Ökotúra a Tisza-tónál tavasztól őszig.

Evezni egy kényelmes, abszolút biztonságos, nagy családi csónakkal indulhatnak neki a víz szerelmesei, amely a Tisza tavon egyedülálló: ez a Viator Mundi nagy családi csónak, melyben gyerekektől az idősebbekig bárki biztonságosan evezhet! A flottát 4 személyes túra kenukkal egészítik ki, így nagyobb létszámú jelentkezés esetén mindenki megtalálja a neki való evezőst.

Az ökotúráról

Ökotúra szemléletű túravezetés, mely során olyan helyekre vezetik el a résztvevőket, melyek motoros csónakkal, vagy csak evezőssel járhatók be. Számtalan vízimadárral találkozhatnak a túrázók, vörös és szürke gémekkel, bakcsóval, kócsaggal, kormoránokkal, fattyúszerkőkkel, sirályokkal, dolmányos varjakkal és ragadozó madarakkal! Ha a szerencse a túrázók mellé szegődik, akkor ritka jégmadarat is láthatnak.

A mindenkori vízállási, és időjárási viszonyokhoz mérten tervezik meg a szervezők a túrákat.

Gyermekes családoknak, nyaraló vendégeknek, az evezéssel most ismerkedőknek 2-3 órás rövidebb, evezős túrákat biztosítanak teljes felszereléssel, kedvező árakkal!

Igény esetén egész napos evezős túra alkalmával egy nagyobb kört is túrázhatnak a résztvevők a Tisza-tó középső részén, öblítő csatornákon, szigeteken, holtágakon barangolhatnak, rejtett kis kubikok, vízi ösvények várnak rájuk.

Ökotúra jelentkezés

A jelentkezéseket a Jelentkezés – Csónaktúrák a Tisza-tavon (csonakturatiszato.hu) weboldalon keresztül várják a szervezők. Nem elég az “ott leszek” gombra kattintani.

További Tisza-tavi programok: Programok | Welovetiszato