Welovetiszato
Welovetiszato

Csónaktúrák a déli Tisza-tó térségben – Tiszaderzs

Kiscsoportos, evezős és motorcsónakos túrák túrakenuval és evezős családi csónakkal  Tiszaderzs környékén

A csónaktúrák vezetői Szép Krisztián és Klemencz Tamás, akik nem csak a csónakkal bánnak jól, hanem a Tisza-tó növény és állatvilágát is kiemelkedően jól ismerik, főleg a Tiszaderzs környéki vizeket.

A túravezetők előre megtervezett túraútvonalakkal dolgoznak, melyen a Tisza-tó legszebb és legérdekesebb részeit láthatják a résztvevők. Az útvonalakon és az időtartamon megbeszélés szerint lehet változtatni.

A csónaktúrák Kisköre-Tiszanána Dinnyéshát-Abádszalók-Tiszaderzs-Sarudi öböl, Poroszlói – és Tiszavalki medencék között a Tisza-tavon zajlanak. A túrák indulási helyszínei a tiszaderzsi Kárász Kikötő.

Csónaktúrák – evezős vízi túrák Tiszaderzs

A 12 fős családi evezős csónak a Tisza-tavon egyedülálló, hiszen ilyen hajótesttel csak a Dunán találkozhatunk. Neve: Viator Mundi. Ezt a hajót a Dunára fejlesztették, az ottani erősebb sodrás és nagyobb igénybevételeknek megfelelve. A hajó CE. megfelelőségi tanúsítvánnyal ellátott, vízitúrázóknak tervezett, abszolút biztonságos csónak, amelyben családok, idősebbek, fiatalok, gyerekek is teljes biztonságban evezhetnek együtt. Fantasztikusan jól siklik, nem borul, nagyon stabil, ízig-vérig családi vízitúrás hajó. 11 fő +kormányos (túravezető) létszámig több család, nagyobb baráti társaság, csoportok túráztatását tudnak ellátni ezzel a hajóval. Nagyobb létszám esetén további 4 fős túrakenukat biztosítanak, amelyekkel már 15 fő fölötti nagyobb csoportok vagy osztályok vízitúráztatását is vállalják.

Csónaktúrák – motoros vízi túrák Tiszaderzs

A szervezők 6 helyszínre kalauzolják el a vendégeket motoros csónakkal, kormányossal, védőfelszereléssel:

  • Tiszaderzsi ártéri túra (1-2 óra)
  • Óhalászi ökotúra (3-4 óra)
  • Naplemente túra (1-2 óra)
  • Dinnyésháti strand túra, taxi boat (2-3 óra)
  • Abádszalóki-öböl ökotúra (2-3 óra)
  • Kiskörei vízierőmű, hallépcső túra.

Elérhetőségek:

W: www.csonakturatiszato.hu

E: tura@csonakturatiszato.hu

M: +36 70 387 4088

C: Tiszaderzsi Kikötő, Keszeg út

F: www.facebook.com/csonaktura