Welovetiszato
Welovetiszato

Pozsár Eszti és Nagy János Yancha – péntek esti terasz koncert

  • Időpont:2022. augusztus 26. 19:00 - 21:30
  • Helyszín:Mariska étterem Tiszafüred
  • Belépődíj:Ingyenes

Terasz koncert Tiszafüreden

Akusztikus élőzene a Mariska étterem teraszán. Pop, etno, funky, lounge, blues, jazz(y), ska, reaggie… mindegy, csak jól szóljon. Ismert és kevéssé ismert zenészekkel, nagyágyúkkal és tehetséges fiatalokkal.

A végére hagyta a Mariska a legjobbat. Persze ez így szokott lenni, de az augusztus 26-i koncert olyan különleges világba kalauzol, ahova ritkán jut el az ember. A Mariska teraszán Pozsár Eszti és Nagy János Yancha, a hazai zenei élet két kiemelkedő, különleges és elismert zenei alkotója.

A programról bővebben:

A Pozsár Eszter – Nagy János Yancha duó sajátos világba kalauzol minket. Az előadó páros a jazz-, kortárs és a népzene elemeit ötvözi, így alkot egy különleges zenei szövetet. A kompozíciók fuvolán, alt fuvolán, piccolón, bansurin, szoprán szaxofonon és zongorán szólalnak meg.
Ez az összeállítás a sokszínűség záloga, hiszen minden egyes gondosan megválasztott hangzás a program része. A két zenész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszakán találkozott osztálytársként. Azóta számos más formáció tagjaként hatalmas utat jártak be, de a közös muzsikálás valamilyen formában mindig jelen volt életükben. Ez a mostani társulás az előző század improvizatív zenei hagyományait viszi tovább és gondolja újra saját szerzemények formájában.
2022 őszén megjelenő, Lélekzet című album is javarészt a páros saját szerzeményeit tartalmazza. A legkülönbözőbb zenei műfajok által inspirált balladák, bossa-novák, up-tempós swingek, szabad improvizációk váltakoznak a felvételen. A komponista előadók mesterien ötvözik a duó felállás adta intim atmoszférateremtés lehetőségét, és a gondosan kidolgozott, ebben a formációban elérhető legteljesebb hangzás bemutatását.
Az étterem terasza, belső tere és kertje is nyitva áll mindenki számára. A koncertek INGYENESEK!
A kertben piknikezni és bulizni is lehet.
További Tisza-tavi programok: Programok – Welovetiszato