Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Megismételt évnyitó Tisza-tavi téli túra – Tiszafüred

  • Időpont:2021. február 6. 10:00 - 14:30
  • Helyszín:Tisza Balneum Hotel - Tiszafüred
  • Belépődíj:Ingyenes

Ingyenes téli túra a Tisza-tó medrében Tárai Csabával

A téli álmát alvó Tisza-tavon tart magán téli túra vezetést Tárnai Csaba a Tisza-tó mentén. Megismétli a csapattal az év elei évadnyitó túrát, de más útvonalon legfeljebb 9 felnőttel, plusz a hozzájuk tartozó gyerekekkel, szabályosan. Ha mégis több ember gyűlne össze, akkor Csaba ketté osztja a csapatot, és belép a második túravezető. A túravezető várja családok, egy háztartásban élők, párok és egyéni túratársak jelentkezését!

A téli túra alkalmával egy gyalogos körtúrát tesznek a részt vevők a csökkentett vízszintű Tisza-tóban. A tó vízszintjét – mint minden ősszel – 1,2 méterrel csökkentették, így ahol korábban sem volt 1,2 méter mély, ott szárazra került most a tómeder. Így tehát a tó fenekén is sétálnak majd a túrázók, a megfagyott iszap felszínén, amibe (remélhetőleg) nem süllyednek bele.

A túra során a részt vevők hódvárakat keresnek, vidranyomokat nyomoznak, megfigyelik a tó téli madárvilágát.
Még különlegesebb lehet a túra azok számára, akik nyáron együtt vízitúráztak Csabával a tavon, vagy jövő nyáron tervezik ezt! Ugyanaz a táj a két évszakban fantasztikus fényképpárok elkészítését teszi lehetővé.

Az indulás Tiszafüreden a Tisza Balneum Hotelnál lesz.
A téli túra során kezdetektől fogva 1,5 m távolságot tartanak a túrázók. Ez amúgy kültéren igen alacsony kockázatú. A túraútvonalon maszk viselése nem javasolt. A fokozott keringés és légzés, ami miatt többek között egyáltalán a szabadba vágyunk mozogni, nagyobb oxigén felvételt kíván, mint amit egy maszk enged. A saját kilélegzett szén-dioxid visszalégzése gondokat okozhat. A programra csak tünetmentes túratársakat várnak!

A nap folyamán a csapat nem gyülekezik. Mindenki egyénileg túrázik, de az ösvényen látótávolságon belül lehetnek mások, akik szintén egyénileg túráznak.

A távolságtartó bejárás is élővilág központú: a nyomvonal különböző élőhelyeken, növénytársulásokon keresztül halad. Közben meg lehet figyelni a környező természeti látnivalókat, a fákat, földtani képződményeket, az állatokat.

A találkozóhelyet meg lehet közelíteni saját kocsival, vonattal Tiszafüredig bármely irányból, vagy Budapestről külön egyeztetés szerint.

Téli túra díjak:

  • EZ A TÚRA MOST INGYENES!

 

Jelentkezés:

Az egyéni túralehetőségen csak előzetes jelentkezés után lehet részt venni, mert a szolgáltatások egy része (pl. a felelős odafigyelés, a korlátozások betartatása, a hazaérkezés biztonsága) csak így nyújtható.
A résztvevőkből a facebook – on egy új chat csoport alakul, ott osztja meg a szervező az indulással, egyebekkel kapcsolatos részleteket. Jelentkezni 2 módon lehet:

1. A Túranaptárban, az erre a napra kiírt túrára kattintva. A túranaptár linkje a weboldalon: https://top-tura.hu/turanaptar/
2. Messenger üzenetben Tárnai Csabánál

Tuti tipp: Réteges öltözködés és lehet lesz pár saras szakasz is.

További információk, kapcsolatfelvétel:

E: topturahu@gmail.comtarnai.csaba@top-tura.hu

M: +36 70 610 1192

F: privát messenger üzenetben (Tárnai Csaba túravezető) vagy a túra eseménye alatt, kommentben: www.facebook.com/telitura