Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Kincskereséssel egybekötött télbúcsúztató túra – Tiszaigari Arborétum

  • Időpont:2022. március 14. 10:30 - 14:30
  • Helyszín:Tiszaigari Arborétum és Kulcsosház - Tiszaigar
  • Belépődíj:3000 Ft/felnőtt

Kincskereséssel egybekötött télbúcsúztató túra

Ha már elegetek van a téli bezártságból és vágytok egy kis mozgásra a szabadban, akkor irány a Tiszaigari Arborétum! Most még a természet téli álmát alussza, csend van és nyugalom, de lassan vissza térnek a madarak és éneklő hangjukkal fogják hirdetni a tavasz érkezését. Mivel az arborétum területén elég sok az örökzöld növény és a 400 éves Mátyás fa ilyenkor is különleges, ezért arra gondoltunk, hogy szervezünk egy télbúcsúztató/tavaszköszöntő túrát kincskereséssel egybekötve.

Interaktív tanösvény, kincskereső játék

Az interaktív tanösvény 2 körből áll, plusz külön van a felnőtteknek és külön a gyerekeknek is 1-1 kör. A gyerekeknek készült kör a kincskereső játék, mivel az állomásokon egy 9 részből álló játék darabjai vannak elrejtve és néhány bónusz meglepetés ?

Mindegyik körhöz GPS pontok, állomások vannak rendelve és minden állomásnál előre feltöltött információkat tölt be az alkalmazás. Az alkalmazást csak a helyszínen lehet használni a túravezető által megadott kód segítségével.

A túra első felében a felnőtt kör és a kincskereső kör ugyanazon a területen halad. A kincskereső kör végeztével a jelentkezők a Mátyás-fa felé veszik az irányt, ahol meghallgatják a fa legendájához kapcsolódó mesét. Közben a túravezető érdekes információkat mond el a 400 éves fáról és az arborétumról. Ezután a csoport az arborétumban található játszótérhez megy, ahol tartunk egy pihenőt a 2. kör előtt.

Fontos infók a túrához:

  • A telefonos alkalmazás gps és internet alapú, a túra alatt szükség lesz mobilinternetre.
  • A túra előtt az alkalmazást célszerű otthon letölteni a mobiltelefonra.
  • Ételt és italt érdemes bepakolni, mivel egyenlőre a területen nincs büfé és automata sem.
  • Vízálló, kényelmes cipő, réteges öltözet szükséges. Az arborétum esős időben is teljesen jól bejárható, az útvonal mentén számos esőbeálló is található. A Mátyás fa viszont egy szántóföld közepén van, ahova földút vezet, ezért esős idő esetén érdemes vízálló lábbeliben jönni.
  • Az arborétumi 600 forintos belépőt a bejáratnál az automatánál szükséges megváltani.

A télbúcsúztató túra díja

Felnőtteknek 3000 Ft/fő, gyerekeknek 2500 Ft/fő.

Túra jelentkezés

Ha szeretnél egy tartalmakkal teli szép napot eltölteni ezen a csodás helyen, akkor küldj egy e-mailt a barbara@welovetiszato.hu e-mail címre vagy írj nekünk a We Love Tisza-tó Facebook oldalán  és tájékoztatunk a további részletekről.

Az arborétum kutyussal is látogatható.

Várunk szeretettel ?