Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Kincskereséssel egybekötött őszi túra – Tiszaigari Arborétum

  • Időpont:2022. október 31. 10:30 - 12:30
  • Helyszín:Tiszaigari Arborétum és Kulcsosház - Tiszaigar
  • Belépődíj:3000 Ft/fő

Interaktív tanösvény, kincskeresés a Tiszaigari Arborétumban teázással és réteskóstolással egybekötve

Egy különleges ismeretterjesztő túrára invitálunk Titeket a Tiszaigari Arborétumba. Ha még nem jártál itt, akkor azért gyere el, ha meg már voltál ezen a csodás helyen, akkor most egy teljesen más oldaláról ismerheted meg ez a különleges arborétumot. Megtudhatod, hogy kik, mikor és miért alapították, milyen titkokat rejtenek a gondosan ültetett fák és virágok, SŐT! Betekintést nyerhettek a méhek titokzatos világába és a mézkészítésről is megtudhattok ezt-azt, valamint a túra során meglátogatunk egy 400 éves fát is, a Mátyás fát. A saját szervezésű túra tele lesz érdekesebbnél-érdekesebb információkkal, melyeket már jó előre beszerkesztettünk egy alkalmazásba.

Az arborétumot ennek a telefonos alkalmazásnak a segítségével járjuk be, mely kincskereső játék is egyben. Ez az alkalmazás társunk, segítőnk lenne abban, hogy minél érdekesebben és hasznosan teljen el ez a pár óra. Lesznek persze pihenős-beszélgetős részei is a túrának, ahol csak úgy rácsodálkozunk majd a minket körbe vevő természetre.

Az alkalmazás abszolút felhasználóbarát és úgy állítottuk össze a tartalmát, hogy gyerekek, családok is könnyen tudják használni.

Interaktív tanösvény, kincskereső játék

Az interaktív tanösvény 2 körből áll, plusz külön van a felnőtteknek és külön a gyerekeknek is 1-1 kör. A gyerekeknek készült kör a kincskereső játék, mivel az állomásokon egy 9 részből álló játék darabjai vannak elrejtve és néhány bónusz meglepetés ?

Mindegyik körhöz GPS pontok, állomások vannak rendelve és minden állomásnál előre feltöltött információkat tölt be az alkalmazás. Az alkalmazást csak a helyszínen lehet használni a túravezető által megadott kód segítségével.

A túra első felében a felnőtt kör és a kincskereső kör ugyanazon a területen halad. A kincskereső kör végeztével a jelentkezők a Mátyás-fa felé veszik az irányt, ahol meghallgatják a fa legendájához kapcsolódó mesét. Közben a túravezető érdekes információkat mond el a 400 éves fáról és az arborétumról. Ezután a csoport az arborétumban található játszótérhez megy, ahol mindenki vendég egy bögre forró teára és egy szelet rétesre. Ezután kezdődik a második kör, ami már kincskeresés és egy kicsit tanulás is egyben ?

Fontos infók a túrához:

  • A telefonos alkalmazás gps és internet alapú, a túra alatt szükség lesz mobilinternetre.
  • A túra előtt az alkalmazást célszerű otthon letölteni a mobiltelefonra.
  • Ételt és italt érdemes bepakolni, mivel egyenlőre a területen nincs büfé és automata sem, DE…a 2 kör között a csapat megáll majd az arborétum közepén található játszótéren és mindenki a vendégünk egy bögre teára és frissen sült rétesre ?
  • Vízálló, kényelmes cipő, réteges öltözet szükséges. Az arborétum esős időben is teljesen jól bejárható, az útvonal mentén számos esőbeálló is található. A Mátyás fa viszont egy szántóföld közepén van, ahova földút vezet, ezért esős idő esetén érdemes vízálló lábbeliben jönni.
  • Az arborétumi 600 forintos belépőt a bejáratnál az automatánál szükséges megváltani.

A túra díja

3000 Ft/fő

Túra jelentkezés

Ha szeretnél egy tartalmakkal teli szép napot eltölteni ezen a csodás helyen, akkor küldj egy e-mailt a barbara@welovetiszato.hu e-mail címre vagy írj nekünk a welovetiszato facebook oldalán és tájékoztatunk a további részletekről.

A túra minimum 5 fő jelentkezése esetén lesz megtartva.

Maximum létszám 15 fő.

Várunk szeretettel ?