Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

II. Tisza-tó Beevezés és I. Tisza-tavi Lapátregatta – Sarud

  • Időpont:2022. május 28. 09:00 - 16:00
  • Helyszín:ÖkoPort Élménykikötő, Kalandpart - Sarud
  • Belépődíj:Ingyenes

Vizes versenyszámok Sarudon

II. Tisza-tó Beevezés

A vízi sportok kedvelőinek egyik „Mekkája” a Tisza-tó, amelyről ma már szinte senki se mondaná meg, hogy egy mesterségesen kialakított meder vize. A nyugodt vízfelület biztonságot ad a kezdő vízitúrázóknak is, a világon is egyedülálló madárvilága pedig csak növeli az élményt evezés közben. Egyre dinamikusabban fejlődő turizmusa mellett ökológiai és mezőgazdasági jelentősége is kiemelkedő.

A tó közepénél lévő Sarudra várják a Hazai Vizeken harmadik állomásának résztvevőit.

Az Élményfalu Sarud S.Port Vízi bázisán lesz a start és a cél is. A rövidebb táv 7,6 kilométer a hosszabb pedig 19,3 kilométer lesz. A programot az eseményt követően mókás vízi járgányok versenye, Beach Rowing bemutató és a SuliSárkány Bajnokság is színesíti.

További információ, nevezés:

Tisza-tó Beevezés :: ARPARACE – online nevezési és időmérő rendszer

I. Tisza – tavi Lapátregatta

A táv minden kézzel vagy lábbal hajtott vízi sporteszközzel (kajak, kenu, SUP, vízibicikli, sárkányhajó stb) teljesíthető. Ha nincs saját, korlátozott számban tudnak a szerbezők biztosítani eszközöket a Regattára (a Regisztráció során lehet bérelni).

A vezetett túra hossza 35 km. A teljes távon motorcsónakos kísérő vigyáz a résztvevőkre. A túra a Hazai Vizeken sorozattal közösen kerül megrendezésre.

További információ:

I. Tisza-tavi Sportpiknik,Tömegsport Hétvége 2022.05.28. -2022.05.29. – Élményfalu Sarud (elmenyfalu.hu)