Halételek más szinten – ahogy a Mariskák ma főznek
- Időpont:2021. augusztus 20. - 2021. augusztus 22. 12:00 - 21:30
- Helyszín:Mariska étterem Tiszafüred
- Belépődíj:Ingyenes
Halászlé, rácponty, harcsapaprikás, fish and chips?
Ismert vagy régről ismerős halételek, de vajon mit tudnak egy modern , haladó konyhán? A Mariska étterem Tiszafüred halételeivel rácáfol az ellenérzésekre. Szálkamentes filék, tökéletesen készült halak, álomfinom köretek. Tökéletes és izgalmas tálalással.
Az étlap halas része
- Szürkeharcsa rilette hideg előétel citrusos salátával, pirítóssal
- Halászlé szürkeharcsa filével
- Halászlé ponty filével (nem patkóval, zsír és szálka mentes!)
- Harcsa paprikás túrós csuszával, mangalica tepertővel
- Rácponty burgonya gratinnal, Mariska lecsóval
- Roston harcsaszelet kapros túrógombóccal, füstölt kápia paprikával
- Fish and chips Heston Bulmenthal receptje alapján vodkás sörtészátval, igazi remoulade mártással
A gyerekekre is gondoltak, szürkeharcsa csíkok pankó morzsában, krumplipürével a kisebbeknek.
A halakhoz Soltész (Eger), SAUSKA (Tokaj) és YEALANDS (Új-Zéland) fehérborok és vörösborok választhatók.