Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Gyereknapi kincskeresés – Tiszaigar

  • Időpont:2022. május 28. 14:30 - 16:30
  • Helyszín:Tiszaigari Arborétum és Kulcsosház - Tiszaigar
  • Belépődíj:3000 Ft/fő

Kincskeresés, gyermeknap – Tiszaigari Arborétum

Egy különleges, kincskereséssel egybekötött túrára invitálunk Titeket a Tiszaigari Arborétumba. Ha még nem jártál itt, akkor azért gyere el, ha meg már voltál ezen a csodás helyen, akkor most egy teljesen más oldaláról ismerheted meg ez a különleges arborétumot. Ilyenkor különlegesen szép az arborétum, minden csupa zöld és az arborétumhoz tartozó 400 éves Mátyás fa is elkezdett rügyezni. A méhecskék is elkezdték beporozni a virágokat…csodás ilyen környezetben sétálni.

Kincskeresés

Gyerneknap alkalmából szervezünk egy kincskereső túrát a gyerekeknek, melyet egy telefonos alkalmazás segítségével teszünk érdekesebbé. A kincskereső körhöz GPS pontok, állomások vannak rendelve, melyeket a helyszínen tölt be a program. A pontokon játékok és egy kirakós darabjai vannak elrejtve.

A kincskereső kör végeztével a jelentkezők a Mátyás-fa felé veszik az irányt, ahol meghallgatják a fa legendájához kapcsolódó mesét. Közben a túravezető érdekes információkat mond el a 400 éves fáról és az arborétumról. Ezután a csoport az arborétumban található játszótérhez megy, ahol tartunk egy pihenőt és ezután kezdődik a 2. kincskereső kör. A játék végeztével a csoport megnéz egy érdekes mesét a Hortobágyról, melyet egy érdekes kahoot kvíz követ.

Fontos infók a túrához:

  • A telefonos alkalmazás gps és internet alapú, a túra alatt szükség lesz mobilinternetre.
  • A túra előtt az alkalmazást célszerű otthon letölteni a mobiltelefonra.
  • Ételt és italt érdemes bepakolni, mivel egyenlőre a területen nincs büfé és automata sem.
  • Vízálló, kényelmes cipő, réteges öltözet szükséges. Az arborétum esős időben is teljesen jól bejárható, az útvonal mentén számos esőbeálló is található. A Mátyás fa viszont egy szántóföld közepén van, ahova földút vezet, ezért esős idő esetén érdemes vízálló lábbeliben jönni.
  • Az arborétumi 600 forintos belépőt a bejáratnál az automatánál szükséges megváltani. díja

Gyereknapi kincskereés díja:

3000 Ft/gyermek, 2000 Ft/felnőtt.

Túra jelentkezés

Ha szeretnél egy tartalmakkal teli szép napot eltölteni ezen a csodás helyen, akkor küldj egy e-mailt a barbara@welovetiszato.hu e-mail címre vagy írj nekünk a We Love Tisza-tó Facebook oldalán  és tájékoztatunk a további részletekről.

A túra minimum 5 fő jelentkezése esetén lesz megtartva.

M: +36 30 3209503

Az arborétum kutyussal is látogatható.

Várunk szeretettel ?