Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Gyalogtúra kincskereséssel egybekötve – Tiszaigari Arborétum

  • Időpont:2022. április 30. 14:30 - 16:30
  • Helyszín:Tiszaigari Arborétum és Kulcsosház - Tiszaigar
  • Belépődíj:4000 Ft/fő

Gyalogtúra és kincskeresés a csodás Tiszaigari Arborétumban

Most ébred a természet téli álmából, vissza tértek a madarak is és éneklő hangjukkal hirdetik a tavasz érkezését. Az arborétum tavasszal tele van szebbnél szebb virágokkal, tulipánokkal, nárciszokkal, és a fák is zöldbe és virágba borulnak. Az arborétumhoz tartozó 400 éves Mátyás fa is elkezdett rügyezni, a méhecskék is elkezdték beporozni a virágokat…csodás ilyen környezetben sétálni. Gyertek velünk és egy vezetett túra keretén belül elmeséljük Nektek, hogy kik, mikor és miért alapították az arborétumot, milyen titkokat rejtenek a gondosan ültetett fák és virágok.

Húsvétra való tekintettel a gyerekeknek készülünk egy kis tojáskereső játékkal is.

Interaktív tanösvény, kincskereső játék

Az interaktív tanösvény 2 körből áll, plusz külön van a felnőtteknek és külön a gyerekeknek is 1-1 kör. A gyerekeknek készült kör a kincskereső játék, mivel az állomásokon lesznek elrejtve  a “kincsek”.

A felnőtt körnél az alkalmazáshoz GPS pontok, állomások vannak rendelve és minden állomásnál előre feltöltött információkat tölt be az alkalmazás. Az alkalmazást csak a helyszínen lehet használni a túravezető által megadott kód segítségével.

A túra első felében a felnőtt kör és a kincskereső kör ugyanazon a területen halad. A kincskereső kör végeztével a jelentkezők a Mátyás-fa felé veszik az irányt, ahol meghallgatják a fa legendájához kapcsolódó mesét. Közben a túravezető érdekes információkat mond el a 400 éves fáról és az arborétumról. Ezután a csoport az arborétumban található játszótérhez megy, ahol tart a csapat egy pihenőt a 2. kör előtt.

Fontos infók a túrához:

  • A telefonos alkalmazás gps és internet alapú, a túra alatt szükség lesz mobilinternetre.
  • A túra előtt az alkalmazást célszerű otthon letölteni a mobiltelefonra.
  • Ételt és italt érdemes bepakolni, mivel egyenlőre a területen nincs büfé és automata sem.
  • Vízálló, kényelmes cipő, réteges öltözet szükséges. Az arborétum esős időben is teljesen jól bejárható, az útvonal mentén számos esőbeálló is található. A Mátyás fa viszont egy szántóföld közepén van, ahova földút vezet, ezért esős idő esetén érdemes vízálló lábbeliben jönni.
  • Az arborétumi 600 forintos belépőt a bejáratnál az automatánál szükséges megváltani.

A gyalogtúra díja

4000 Ft/fő

Túra jelentkezés

Ha szeretnél egy tartalmakkal teli szép napot eltölteni ezen a csodás helyen, akkor küldj egy e-mailt a barbara@welovetiszato.hu e-mail címre vagy írj nekünk a We Love Tisza-tó Facebook oldalán  és tájékoztatunk a további részletekről.

M: +36 30 3209503

Az arborétum kutyussal is látogatható.

Várunk szeretettel ?

Ajánló: https://agroforum.hu/szakcikkek/eletmod-szakcikkek/hodok-kincskereses-na-meg-a-mariska/