Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

Európai Madármegfigyelő Napok – Nagykörű

  • Időpont:2019. október 5. 15:00 - 18:00
  • Belépődíj:Ingyenes

Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. Az idei rendezvényre október 5-6-én kerül sor.

A rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos eseményekkel sokakat szólíthatnak meg és csábíthatnak ki a szabadba. A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselője.

Az akció egyben verseny is az európai államok között.  A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

Akkor is részt vehet a madármegfigyelésben, ha nem kíván szervezett túrához csatlakozni. Számlálja meg kertje madarait, sétáljon a közeli parkban és erdőben barátaival, családtagjaival, és juttassa el MME felé észlelési eredményeit, így egyéni részvételével is hozzájárulhat Magyarország sikeres részvételéhez!

Több szervezet helyszín közül a nagykörűi túra:

Helyszín: Nagykörű Közép-Tiszai TK, ártér, Tisza part
Időpont: 2019. október 5. 15 óra
Program: Madármegfigyelő túra
Találkozó: Nagykörű, A “falu kemencéjétől” – Szabadság tér
További információ: Rimóczi Árpád: 06/30-572-6144