Welovetiszato
Welovetiszato

Alkonyi e-bike túra Hortobágy-Halastón

  • Időpont:2021. augusztus 10. 16:30 - 21:30
  • Helyszín:Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont - Hortobágy
  • Belépődíj:5000 Ft/fő

Nyerj betekintést a halastavak madárvilágába alkonyi e-bike túra során!

A nyári szezonban, július 1.-augusztus 31. között minden héten garantált túrákat indít a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Ökoturisztikai és Környezteti Nevelési Osztálya, melyekhez csak előzetes regisztrációt követően lehet csatlakozni.

Az e-bike túrák

A Hortobágyra a közelmúltban kerültek e-bike kerékpárok az Aktív- és Ökoturisztikai Központ Nkft. támogatásával. A 15 kerékpárral váltakozva két helyszín között, hortobágyi és tiszafüredi indulással kerülnek meghirdetésre a fél és egynapos túrák. Az elektromos rásegítésnek köszönhetően ezekkel a kerékpárokkal különösebb erőnlét nélkül is könnyen teljesíthetőek a helyenként a nemzeti park rejtett zugait is érintő túrák, melyek a turisztikailag legfrekventáltabb időszakban hetente háromszor – kedden, csütörtökön és szombaton –, heti váltásban kerülnek meghirdetésre.

A szakmailag felkészült túravezetők nemcsak a Tisza-tó és Hortobágy természeti értékeit mutatják be, s ismertetik meg velük a világörökségi terület élővilágát, de több kulturális vonatkozású ismerettel is gazdagítják az érdeklődőket. A nagy melegre tekintettel a túrák között vannak korán reggel, és késő délután indulók egyaránt. Ezek a félnapos túrák. Az igazi kihívásokat keresők számára pedig egész napos túrákat szerveznek.

E-bike túra leírás

A túra a Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjától indul, majd a faluban aszfaltozott, a vasúton túl pedig zúzott kővel borított útszakaszon jutnak el a résztvevők a Hortobágyi-halastóig, ahol egy fahídon keresztül feljutnak a halastavi gátra. A központi gátra felérve északra tekernek a bivalyokkal kezelt élőhely rekonstrukciós területek mellett egészen az utolsó elágazásig. Útba ejtve két madármegfigyelő tornyot, majd a Kondás-tó madármegfigyelő házikóiból tekinthetik meg a legnagyobb halastavat. Onnan ugyanazon az útvonalon kerékpároznak később a Hortobágy irányába.

A túra hossza összesen 25 kilométer, mely e-bike-kal pár óra alatt megtehető.

Útvonal: Hortobágy-Kungyörgy-Hortobágy-Halastó-Hortobágy.

Indulási időpont: 16.30

A szervezők kérik a jelentkezőket, hogy a túra indulása előtt 15 perccel legyenek szívesek megérkezni a helyszínre!

E-bike túra ára, jelentkezés

Az e-bike túra ára egységesen 5000 Ft/fő.

A túrára való jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik érvényessé. Előzetes utalással vagy SZÉP kártyás előlegfizetéssel tudják a túra díját kiegyenlíteni.

Jelentkezés: Hortobágyi Nemzeti Park (hnp.hu)