Welovetiszato
Welovetiszato
Welovetiszato
  • heti program
  • Podcast

E-bike túra a vad Hortobágyon – Hortobágy Malomháza

  • Időpont:2021. május 22. 10:00 - 14:00
  • Helyszín:Hortobágy Malomháza
  • Belépődíj:7 300 Ft/fő

Fedezd fel a régmúlt Hortobágy vad arcát a HNP E-bike túrái alkalmával!

A Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontban a tavalyi évtől már elektromos kerékpárok is elérhetőek. Ezeket viszont elsősorban a szervezett túrákon lehet használni. Az E-bike túrákon azért érdemes rész venni, mert a túra során olyan védett területekre juthatnak el a résztvevők szakképzett túravezetők segítségével, amelyek önállóan nem járhatóak be. Pünkösd hétvégén 2 E-bike túra is kerül megszervezésre. A szombati napon a puszta kerül bejárásra, vasárnap pedig a halastavakhoz kalauzolják el az érdeklődőket.

Az E-bike-ról

Az e-bike egy olyan kerékpár, amelyik kis teljesítményű (általában 250W-os) elektromos motorral rendelkezik, mely csökkenti a pedálozáshoz kifejtendő erőt. A kerékpározást a korszerű akkumulátor technika is segíti, mellyel a kerékpár súlya 20 kg környékén marad.
A lehető legkorszerűbb mérő és vezérlőrendszer biztosítja az ember-gép harmonikus együttműködését.

Túra leírás

A 20 kilométeres kerékpártúra a HNP Látogatóközponttól viszi a vendégeket a Hortobágyi Vadasparkba a Malomházi tanösvényen keresztül. Az út során a puszta látványa, a folyóparti ligeterdő élővilága tárul a részvevők szeme elé, kis szerencsével láthatnak a pusztában legelő szürkemarha gulyát is. Az útvonal érinti a nemzeti park egyik maradvány sziki tölgyesét is, majd a folyó fölötti hídon átkelve, megérkezvén az állatkertbe, egy kötetlen séta keretében megismerkedhetnek a túrázók a Hortobágy egykori és jelenkori vadvilágának képviselőivel, köztük a vadlóval, hortobágyi tulokkal, farkassal, keselyűvel és pelikánnal.

E-bike túra árak, jelentkezés:

Ár: 7 300 Ft/fő

Jelentkezés: Hortobágyi Nemzeti Park (hnp.hu)

 

További Tisza-tavi programok: Programok | Welovetiszato