Welovetiszato
Welovetiszato

Tisza-tó Huculudvar Lovasközpont – Sarud

Lovaglási lehetőség Sarudon

A Tisza-tó Huculudvar Lovasközpont egy emberi léptékű családi lovarda. Az oktatásra és lovaglásra jól képzett, nyugodt, nagy teherbírású, egészséges, vizsgázott lovakat biztosítanak a lovagolni vágyó vendégeknek. A lovarda minden lova regisztrált, egészséges ló, a lovasközpont pedig tanúsítás alatt áll, hogy igazolható legyen, minden feltételben megfelel a hatóságok szigorú szabályainak.

A Hucul lovak

Hucul lovakkal dolgoznak, mert nincsenek túltenyésztve, nem kényesek a tartási körülményeikre, ellenálló a szervezetük, erőteljes a testfelépítésük és nagy a teherbírásuk. A Hucul lovakat a Kárpátok pónijának is nevezik. Igazi kisló, amely a hucul népcsoportról kapta a nevét. Munkalóként lett kitenyésztve, erős testfelépítése alkalmassá teszi terhek cipelésére és kocsik húzására ugyanúgy, mint hátaslónak. A környezeti hatásokat jól viseli, rendkívül nyugodt vérmérsékletű, tanulékony lófajta. Szívesen használták őket a katonaságban, de a fajta méneseit a XIX. század végén felszámolták.

Tisza-tó Huculudvar Lovasközpont tevékenységei

A  lovasközpont azzal a céllal létesült, hogy minél több embernek megmutathassák a lovak világát. A lovaglás és a lovakkal töltött idő mindenkinek előnyére válik: erősíti és edzi a testet, fejleszti a szellemet. Kiváltképpen igaz ez a gyermekekre, számukra egy remek lehetőség felelősséget tanulni, egyensúlyt és koordinációt fejleszteni, megismerni ezeket a csodás élőlényeket.

A Huculudvar Lovasközpontban kizárólag saját lovakkal dolgozik, nem vállalnak bértartást és nem  fogadnak be ideiglenesen külsős lovakat. Kizárólag oktatással, versenyzéssel, gyerektáborokkal és tereplovaglással foglalkoznak. A lovardában jelenleg egy 30*50 méteres pályán dolgoznak, a lovak körülötte kb 1,5 hektáron élnek.

Tisza-tó Huculudvar Lovasközpont elérhetőségek:

W: Hucul Udvar (elmenyfalu.hu)

E: sarud@elmenyfalu.hu

M: +36 30 377 2211

C: 3386 Sarud, Kossuth u 84.